adscode

30 Ülkeden 200 Üniversite CO-OP İçin Buluştu

Dünyanın birçok ülkesinde üniversite ile iş dünyasını buluşturan CO-OP projesi'nin Türkiye'deki mimarı Bahçeşehir Üniversitesi, her yıl bir başka üye ülkede düzenlenen Uluslar arası CO-OP Eğitimcileri…

30 Ülkeden 200 Üniversite CO-OP İçin Buluştu
Etkinlikler
Her yıl CO-OP'a üye bir ülkede düzenlenen zirve, bu yıl ilk kez Türkiye'de ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. 9. Uluslararası CO-OP Eğitimi Zirvesi'ne, 22 ülkeden 300 delege katıldı.  Zirvenin açılış konuşmasını yapan Dünya CO-OP Eğitimcileri Birliği (WACE) CEO'su Dr. Paul Stonely, özellikle CO-OP'un Türkiye'de bir ilk olmasını sağlayan Ömer Yücel'e ve katkılarından dolayı Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Süleyman Demokan'a teşekkür etti.
EĞİTİM SİSTEMİMİ DEĞİŞMELİWACE Eşbaşkanı William Howard, CO-OP projesi ile tüm mezunların iş hayatında başarılı olma olasılığının arttığını ve bu çalışmalarının her geçen gün daha da yenilikçi bir anlayışla sürdüğünü belirtirken, İstanbul'da da CO-OP'un yerel bir ofisinin açılacağının bilgisini verdi. Türkiye'de CO-OP projesiyle işbirliği yapan şirketlerden 100'den fazlasının uluslararası olduğu belirtilirken, Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası CO-OP Direktörü Zeynep Yener, Türkiye'de 2009 yılında başlayan CO-OP projesiyle 5000 mezunun iş hayatına atıldığını ve aynı zamanda diğer gelişmiş ülkelerde de iş fırsatı yaratıldığını belirtti. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 'Eğitimde en iyi yere gitmek için çalışıyoruz. Sektörleri üniversiteye çekmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü eğitim sistemimizi değiştirmemiz lazım. Bu yüzden dünyanın önde gelen markalarını okulumuzda ders vermeye çağırıyoruz çünkü ülke olarak iyi mühendislere iyi iş adamlarına ihtiyacımız var ' dedi.
Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)