adscode

Beritan İçin Okullar Seferber Oldu

Beyin tümörü teşhisi konularak tedavi için Ankara’ya götürülen Diyarbakırlı 8 yaşındaki Beritan Kılıç’a yardım etmek için okullarda kampanya başlatıldı.

Beritan İçin Okullar Seferber Oldu
Haberler
Yenişehir ilçesi 5 Nisan İlköğretim Okulu 3. sınıfta okuyan Beritan’a yaklaşık 3 ay önce beyin tümörü teşhisi konuldu. Babası işsiz olan Beritan, Ankara’ya sevk edildi. Ankara’da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ışın tedavisi gören Beritan için okuduğu okul seferber oldu.

Okul Müdürü Ramazan Kayran, Beritan’ın öğretmeni Kevser Aslan ve öğretmenlerin girişimleriyle Yenişehir ilçesindeki 96 okulda yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya için kaymakamlıktan alınan izinde, Kılıç’ın beyin tümörü rahatsızlığı nedeniyle çok sık il dışına çıkmak zorunda olduğu ve bazı ilaçların temin edilmesinde maddi sıkıntı yaşadıkları için kampanya başlatıldığı bildirildi. Okul Müdürü Kayran, öğrencileri Beritan’a 3 ay önce beyin tümörü teşhisi konulduğunu, Beritan’ın şu anda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde radyoterapi gördüğünü söyledi. Kılıç’ın durumundan haberdar olduktan sonra ailenin de ekonomik durumunu bildikleri için okul içerisinde öğretmen ve velilere danışarak aile için yapılacak en iyi şeyin yardım kampanyası başlatmak olduğu görüşüne vardıklarını anlatan Kayran, sınıflarda öğrencilerle görüştüklerini, öğrencilere dayanışmanın ne olduğunu ve hastalığın tedavisinde moralin çok önemli olduğunu söylediklerini belirtti. Kayran, şöyle konuştu: "Bunu pekiştirmek amacıyla karınca kararınca bir kampanya başlattık. Bu anlamda destek olan Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ediyoruz. Bu konuda okulumuzda ciddi bir çalışmamız var. 96 okul başta olmak üzere yardım kampanyası başlattık. Herkesten bu konuda destek bekliyoruz. En büyük dileğimiz öğrencimizin tedavi sürecini sağlıklı bir şekilde atlatıp en kısa sürede aramıza dönmesidir."

Kampanyaya katılmak isteyenler, anne Saliha Kılıç adına Ziraat Bankası Ankara Toptancı Hali Şubesi’nde açılan 668-55225653 hesap numarasına ve 39000100066855256535003 İBAN numarasına para yatırabilecek.personelmeb.net


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)