adscode

Bilgisayar Destekli Eğitime İlgi Artıyor!

Türkiye’nin en kapsamlı ve zengin içerikli eğitim destek hizmeti Vitamin’in 1.3 milyon öğrenciden elde ettiği verilere göre, bilgisayar destekli eğitime ilgi üç yılda ikiye katlandı. Vitamin’in üreticisi…

Bilgisayar Destekli Eğitime İlgi Artıyor!
Özel Eğitim

 

Türkiye’nin en kapsamlı ve zengin içerikli online eğitim destek hizmeti Vitamin’in 1 milyon 320 bin öğrencinin istatistiklerine dayanarak yaptığı çalışmaya göre Türkiye’de bilgisayar destekli eğitime(BDE) ilgi son üç yılda ikiye katlandı. 1988 yılından bu yana eğitim teknolojileri üzerinde çalışan, bugün yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olan Sebit, Türkiye’nin en geniş kapsamlı BDE çalışmasına imza attı. BDE’ye olan ilgiyi, ders çalışma trendlerini ölçmek ve bunlara dayanarak uygun yöntemler geliştirebilmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmanın sonuçlarına göre öğrenciler artık interneti ve bilgisayarı eğitim amaçlı da yoğun olarak kullanıyor.  2008 yılında bir öğrenci Vitamin’e girdiğinde 19 dakika kalıp ders çalışırken, bu rakam 2011 yılında 39 dakikaya yükseldi ve 3 yılda yüzde 105 artış oldu.

4 milyon saat ders işlendi

Küresel düzeyde BDE çözümlerine ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye’de de Fatih Projesi ile eğitimde dönüşüm tartışılırken, veri ihtiyacını gören Sebit’in öğrencilerin kullanım alışkanlıklarını, zorlandıkları konuları, artan ve azalan ilgiyi tespit etmek amaçlı yaptığı çalışmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre 1 milyon 320 bin öğrencinin kullandığı eğitim portalı Vitamin’in 3 boyutlu, etkileşimli içerikleriyle ders çalışan öğrenciler sadece 2011 yılında  Vitamin’de 4 milyon saatin üzerinde ders işledi,  70 milyondan fazla interaktif etkinlik, deney, canlandırma kullandı. 

 Vitamin’de 60 milyon soru çözüldü

Öğrenciler, Vitamin’in akıllı ölçme değerlendirme sistemi ile eksiklerini detaylı olarak tespit edip, anında ilgili içeriğe de ulaşabiliyor. Bu kapsamda Vitamin’deki on binlerce soru 2011 yılında yaklaşık 60 milyon kez çözüldü. Öğrencilerin en zorlandığı dersler 7. sınıflarda Fen ve Türkçe; 6. ve 8. sınıflarda Türkçe ve Matematik; 4. sınıflarda Türkçe;  5. sınıflarda ise Fen oldu. Öğrenciler Fen ve Teknoloji dersinde en çok Besin Gruplarının Görevleri, Hücre Bölünmesi, Matematik’te ise Sayı Dizileri, Doğal Sayılar, Kesirler gibi konuları çalıştı.  Türkçe’de daha çok Okuma Parçaları ve Okuduğunu Anlama/Yorumlama konusundaki alıştırmalar tercih edilirken,  Sosyal Bilgiler’de Vitamin’in çok farklı bir öğrenme deneyimi sağlayan etkileşimli Türkiye ve Dünya haritaları en sık kullanılan araçlar oldu.

*****

 Araştırmadan çıkan diğer ilgi çekici sonuçlara göre:

·         2008 yılında bir öğrenci Vitamin’e girdiğinde ortalama 19 dakika kalıp ders çalışırken, bu sayı 2010’da 25 dakikalara yaklaştı. 2011’de ise 35 dakikayı geçti. Ekim 2011’de ortalama 39 dakika ile tarihin en yüksek rakamı görüldü

·         2011 yılında öğrenciler Vitamin’e 8 milyon 332 bin kere giriş yaptı.

·         Deneyler, eğitsel oyunlar, canlandırmalar ve interaktif etkinlikler gibi farklı obje tiplerinden oluşan içerikler 2011 yılında 913 bin 856 bin öğrenci tarafından 70 milyon 486 bin 672 kez izlendi.

·         Vitamin’deki on binlerce soru 2011 yılında 58 milyon 701 bin 840 kez çözüldü.

Sebit hakkında: 

Sebit Türkiye’de eğitim yazılımları geliştirmek için 1988 yılında TÜBİTAK bünyesinde kuruldu. 2007 yılında Türk Telekom bünyesine katılan şirket, Ankara ODTÜ Teknokent’te 250 kişilik kadrosu ile AR-GE çalışmalarını sürdürüyor. Sebit, özellikle ilk ve orta öğretime yönelik, yüksek kalitede ve görsellikteki bilgisayar destekli eğitim yazılımı “Vitamin” ile tanınıyor. Çin, Malezya gibi birçok ülkede başarılı eğitim teknolojisi projelerine imza atan Sebit, Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı’nın en büyük eğitim Ar-Ge projesinin liderliğini de yaptı. Sebit, 2007 yılında geliştirdiği “Adaptive Curriculum” ürünü ile ABD pazarına girerek büyük başarı kazandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)