adscode

BT Öğretmenlerinin Durumu Ne Olacak ? 28 Bin Derslik Atıl Durumda mı Kalacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgisayar derslerini tamamen kaldırdı. Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yılın ders kitaplarınınn seçim modülünü açtı.Önümüzde ki yıl okutulacak dersler arasında Bilgisayar dersleri…

BT Öğretmenlerinin Durumu Ne Olacak ? 28 Bin Derslik Atıl Durumda mı Kalacak ?
Özel Eğitim

BT öğretmenleri ders saatlerinin artırılmasını beklerken Bilgisayar derslerinin komple kaldırılması BT öğretmenlerini hayal kırıklığına uğrattı. 

Hemen hemen her okulda bulunan BT öğretmenlerimizin bundan sonraki dönemde durumlarının ne olacağı ile ilgili Bakanlığın acilen bir yol haritası çizmesi gerekmektedir. 

MEB'in öncelikle kadrosu sınıf öğretmeni olan formatörleri sınıf öğretmeni olarak, diğer branşları ise branşında öğretmen olarak derse sokmalı ve bu sayede had safhada bulunan öğretmen açığını gidermelidir. 

Ayrıca idari işlere yatkın olan BT öğretmenlerimiz okullarımızda idareci olarakta değerlendirilebilir. 

BT derslerinin kaldırılması ile atıl duruma düşen BT öğretmenlerimizin öncelikle özlük hakları noktasında mağdur edilmeden Eğitim- Öğretim içerisinde aktif olarak görev alması ülke ekonomisi ve eğitim açısından bir zorunluluktur. 

Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığının BT Öğretmenleri için şimdiden önümüzde ki yılın planını yapması BT öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermesi ve bu öğretmenlerimizi aktif olarak eğitim paydaşlarının içerisine dahil etmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili Bakanlık yetkililerinin bir an önce net bir açıklama yapması gerekmektedir. Binlerce BT öğretmenimizin gözü kulağı akıbetleri hakkında Bakanlıktan gelecek resmi açıklamaya çevrilmiştir. 

eğitimekranı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)