adscode

Bu üniversiteler akademisyen alacak!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, daimi statüde çalışmak üzere 13 profesör istihdam edecek... Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) 81 öğretim üyesi alacağı açıklandı...

Bu üniversiteler akademisyen alacak!
Özel Eğitim

 

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Üniversitenin, resmi gazetenin bugünkü sayısında yer alan duyurusuna göre, Tıp Fakültesi'nden ortopedi ve travmatoloji, iç hastalıkları, tıbbi biyoloji, fiz.tıp ve rehabilitasyon, plastik, rek. ve est. cerrahisi bölümlerine 1'er, Fen Fakültesi'nden genel fizik bölümüne 1, Veteriner Fakültesi'nden gıda hijyeni ve teknolojisi, histoloji ve embriyoloji, iç hastalıkları bölümlerine 1'er, Hukuk Fakültesi'nden medeni hukuk bölümüne 1 olmak üzere toplam 13 profesör alacak.

     Profesörlerde aranan özellikler:

     ''Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kuruldan denkliğinin onaylanmış olması,

     Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmak,

     Profesörlük kadrolarına başvurma, yükseltilme ve atanma konusunda Senato ilkelerinin ilgili maddelerinde belirtilen şartlara uygunluğunun ilgili birim tarafından kabul edildiğine ilişkin belge,

     Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince profesör adaylarının yayın listelerinde başlıca araştırma eserlerini belirtmesi''

     Ayrıca, öğretim üyeliğine başvurma kriterlerine üniversitenin web sitesi olan ''www.erciyes.edu.tr'' adresinden

Adnan Menderes 81 akademisyen  alacak!

Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) 81 öğretim üyesi alacağı açıklandı...

ADÜ'den yapılan yazılı açıklamada, eğitim, iktisadi ve idari bilimler, tıp, veterinerlik, ziraat ve fen edebiyat fakülteleri ile Aydın Sağlık ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda 19 profesör, 26 doçent ve 36 yardımcı doçentlik kadrosunun boş olduğu, bu kadrolara öğretim üyesi alınacağı belirtildi.

     Profesör ve doçentlik kadrosu için başvuruların 14 Şubata kadar ADÜ Rektörlüğüne, yardımcı doçent kadroları için de aynı tarihe kadar fakülte dekanlıklarına ve yüksekokul müdürlüklerine yapılması gerektiği kaydedilen açıklamada, yardımcı doçentlik kadrolarına başvuracak öğretim üyelerinin yabancı dil sınavına tabi tutulacağı ifade edildi.


*****

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

 

Atatürk Üniversitesi, daimi statüde çalışmak üzere 14 profesör istihdam edecek.

     Resmi Gazetenin bugün yayımlanan sayısında yer alan ilana göre, üniversitede bulunan, Ziraat Fakültesi'nden su ürünleri mühendisliği, Tıp Fakültesi'nden beyin ve sinir cerrahisi, Fen Fakültesi'nden genel biyoloji ile atom ve molekül fiziği, Edebiyat Fakültesi'nden Arap Dili ve Edebiyatı, Diş Hekimliği Fakültesi'nden ağız, diş ve çene radyolojisi, Mühendislik Fakültesi'nden konstrüksiyon ve imalat (2 adet), kimyasal teknolojiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ekonometri, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden matematik eğitimi (ortaöğretim), İlahiyat Fakültesi'nden din eğitimi, Veteriner Fakültesi'nden anatomi, Erzurum Meslek Yüksekokulu'ndan bilgisayar teknolojileri bölümlerinden 1'er tane olmak üzere 14 profesör alınacak.

     Son başvuru tarihi, ilanın Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 15. gün olacak.

    

*****

 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

    

     Pamukkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi maliye bölümü maliye teorisi anabilim dalına daimi statüde çalışacak 1 profesör alacak.

     Başvuru yapacak adaylardan dilekçelerine, özgeçmişlerini, doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, Pamukkale Üniversitesi Akademik Değerlendirme Kurulu tarafından verilen değerlendirme belgesini, yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 takım dosyayı eklemeleri isteniyor.

     İlanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde rektörlüğe başvurulması gerekiyor.

    

*****

 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ

    

     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna öğretim üyesi alacak.

     Fen Edebiyat Fakültesi'nden, genel biyoloji anabilim dalına 1 doçent, yeni Türk dili anabilim dalına 1 yardımcı doçent, Türk halk edebiyatı anabilim dalına 1 doçent, nükleer fizik anabilim dalına 1 yardımcı doçent, analiz ve fonksiyonlar teorisi anabilim dalına 1 doçent, Eğitim Fakültesi'nden resim iş eğitimi anabilim dalına 1 doçent, İktisadi ve idari Bölümler Fakültesi'nden yönetim ve organizasyon anabilim dalına 1 yardımcı doçent olmak üzere 7 öğretim üyesi istihdam edilecek.

 





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)