adscode

Çubukçu: Mesleki eğitimde öncelik okul sayısının arttırılması

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Mesleki Teknik Eğitim Farkındalığının Oluşturulması ve Tercih Edilir Hale Getirilmesi" konulu genelge yayınladı...

Çubukçu: Mesleki eğitimde öncelik okul sayısının arttırılması
Özel Eğitim

 

Her ilde faaliyet gösteren mesleki ve teknik eğitim okullarının, 2 Mayıs 2011-31 Aralık 2014 tarihlerini kapsayan faaliyet programı hazırlaması talimatı verdi. Genelgede, mesleki eğitimde öncelikli hedefin okul sayısının arttırılması olduğu belirtildi.

 

Bakan Çubukçu, "Mesleki Teknik Eğitim Farkındalığının Oluşturulması ve Tercih Edilir Hale Getirilmesi" konulu yayımladığı genelgede, mesleki ve teknik eğitimin amacının sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinde istihdam için ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü sektörün talepleri doğrultusunda yetiştirmek olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan 2010-2014 Stratejik Planı'na da değinen Çubukçu, mesleki ve teknik eğitimin 2014 yılında en az yüzde 50'ye  çıkarılmasının hedeflendiğini anımsattı.

 

Gençlerin, mesleki eğitime "cezbederek" gönderilmesi gerektiğine dikkat çeken Çubukçu, mesleki eğitimin daha cazip hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çubukçu, şöyle devam etti: "Eğitim ve istihdam dengesinin sağlanmasının desteklenmesi amacıyla resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler, vakıflar, işadamı, vatandaşlarımızla ve sektörle işbirliğinin artırılması, mesleki ve teknik eğitim veren okul kurum sayılarının arttırılmasına  yönelik girişim ve faaliyetlere öncelik verilmesi, örgün eğitimin yanı sıra istihdama yönelik meslek kurslarına ağırlık verilmesi, kamu kurum ve kuruluş ve işletmeler ile birlikte özel sektöre ait iş yerlerinde de ilgili mevzuata göre öncelikle alanında mesleki eğitim almış olanların istihdam edilmeleri için valiliklerce ilgili sektör yetkililerinin bilgilendirilmeleri ve  yönlendirilmeleri sağlanacaktır."

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)