adscode

Ek Yerleştirme için Milliyet’i bekleyin!

Yüz bini aşkın gence daha üniversiteli olma şansı yaratacak olan Ek Yerleştirme başvuruları, muhtemelen önümüzdeki hafta başlayacak.

Ek Yerleştirme için Milliyet’i bekleyin!
AG Blog

Üniversitelerde boş kalan kontenjanların yanı sıra yeni açılan fakülte ve yeni kurulan üniversitelere de ek yerleştirmeyle öğrenci alınacak.
Akla gelen ilk soru:
Bu boş kontenjanlar, beğenilmeyip de boş kalan yerler mi? 
Kesinlikle hayır.
Çarşamba günü başlayacak olan yazı dizimizde de göreceğiniz gibi hemen herkesin fazlasıyla ilgisini çekecek fakülte ve yüksek okullar da var. Birinci yerleştirmede üniversiteli olanlardan pek çoğununun, keşke açıkta kalsaydık da biz de ek yerleştirmeden yararlanabilseydik diyeceği bölümler o kadar çok ki sizler de şaşıracaksınız.
“Her şerde bir hayır vardır” derler. Ek yerleştirme de işte öyle bir şey.Kazanamadım diye karalar bağlarken, bir anda sevinçlerin en büyüğünü yaşayabiliyorsunuz.
Peki Ek Yerleştirme Rehberi’nde ne olacak? Aklınıza gelebilecek her soruya cevap bulabileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz.
Çarşamba’dan itibaren Milliyet’inizi ayırması için gazete bayiinizi şimdiden uyarmanızda yarar var.
Bu yıl 
YGS ya da LYS’ye girdiyseniz ve ille de üniversiteli olmak istiyorsanız bizi izlemeye  devam edin. Eğer kararlıysanız,  çiçeği burnunda bir üniversiteli olarak şimdiden sizi kutlarız.
Neden bu kadar kendimizden emin konuştuğumuza, üniversitelerin boş kontenjanlarını ve yeni açılan bölümleri sizlerle paylaştığımızda, siz de hak vereceksiniz.
SBS’deki boş kontenjanlar
Fen ve 
Anadolu liselerindeki boş kontenjanlar için de meraklı bekleyiş devam ediyor. Nakillerden sonraki durumda değişen bir şey olmayacak. Yani boş kontenjanlar sadece yer değiştirmiş olacak ve en az 6-7 bin kontenjan boş kalacak. Kapıda yüz binlerce öğrenci beklerken, buna seyirci kalmak, bugüne kadar kimseye onur kazandırmadı, bundan sonra da kazandırmayacak... Keşke üniversiteye girişte olduğu gibi tüm fen ve Anadolu liseleriyle kolejleri de içine alan merkezi bir son kayıt dönemi açılsaydı!..
Çarşamba gününden itibaren bu konuyu da yeniden tartışmaya açacağız...


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)