adscode

Irmak Okulları Öğrencisini MIT’ye Uğurladı

Irmak Okullarından bu yıl mezun olan Elif Lisa Archibald geleceğin bilim kadını olma hedefine emin adımlarla yürüyor.

Irmak Okulları Öğrencisini MIT’ye Uğurladı
Özel Eğitim
Yurt dışında eğitim almak için yaptığı başvurularına dünyaca ünlü üniversitelerden biri olan MIT’den (Massachusetts Institute Of Technology) kabul alan Elif Lisa Archibald eğitimini Mühendislik  ve Teknoloji alanında sürdürecek.
19 Ağustos’ta eğitimine başlamak üzere Amerika’ya gidecek olan Elif Lisa için dün Irmak Okulları kurucuları  Yapı Merkezi ve Gençlık Kültür, Hizmet Vakfı tarafından bir veda töreni düzenlendi.
Yapı Merkezi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen törende Elif Lisa’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Irmak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Arıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Arıoğlu, Başar Arıoğlu, Irmak Okulları Müdürü Meral Bilgin, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda konuk hazır bulundu. 
Ersin Arıoğlu yaptığı konuşmada 1995 yılında Irmak Okullarını kurarken hedef aldıkları kaliteli eğitim seviyesine ulaştıklarını, bugün ülkemizde modern teknolojiyle donatılmış alt yapısıyla, alanında tecrübeli ve başarılı eğitimcileriyle akademik mükemmelliğe  ulaşarak fark yarattıklarını,  Lisa’nın da bunun göstergesi olduğunu belirtti. 
Eğitim hayatı boyunca okulunun sağladığı olanaklardan en iyi şekilde faydalanarak kendini geliştirenElif Lisa, spor ve tiyatro gibi yeteneklerinin üzerine giderek sosyal ve kültürel alanda da gelişimine özel önem verdi. Akademik, sanatsal performansının yanı sıra toplumsal olaylara duyarlılığı ile yaşam felsefesini şekillendirdi. Birçok projede yer aldı, ihtiyacı olan öğrencilere ders verdi. 
Van depreminden bir yıl önce Van’daki çocukların ayakları üşümesin diye Atatürkçü Düşünce Derneği ile işbirliği içinde organizasyonunu tamamen kendisi üstlenerek topladığı yardımlarla Van’daki yüzlerce çocuğa bot giydirdi. Gerçekleştirdiği bu sosyal sorumluluk projesinin MIT’ye kabul edilmesinde oldukça önemli bir yeri bulunuyor.
Anadili gibi iyi konuştuğu İngilizcesi, çevresindekilerle kurduğu kuvvetli iletişimi; en önemlisi fen bilimlerine ve teknolojiye duyduğu ilgi, onun MIT mülakatlarından kolayca geçip dâhilerin okuluna kabul edilmesini sağladı.
Fizik, Biyoloji ve Kimya derslerini çok sevdiğini bu nedenle bu alanda eğitim yapmak istediğini belirten Lisa “aslında Fen ve Teknoloji alanına yönelmemi Fizik öğretmenim sağladı. O olmasaydı ben fen derslerini sevdiğimi bile anlamayacaktım” dedi.
Törenin sonunda Ersin Arıoğlu Elif Lisa Archibald için özel olarak hazırlattığı, üzerinde Irmak Okulları ve MIT’nin rölyefi bulunan bir plaketi hem Elif Lisa’ya, hem de onun başarısının arkasındaki ekip adına Okullar Müdürü Meral Bilgin’e armağan etti.

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)