adscode

İşte Tüm Detayları İle IELTS

IELTS puanları üniversiteler, işverenler, göçmenlik yetkilileri ile profesyonel ortakları da dâhil olmak üzere dünya çapında 7,000’den fazla kurum tarafından kabul edilmektedir. IELTS, İngilizcenin iletişim…

İşte Tüm Detayları İle  IELTS
Özel Eğitim


IELTS Nedir?
IELTS (The International English Language Testing System) Uluslarası İngilizceDil Yeterlilik Sınavı, her yıl 1.7 milyon kişi tarafından tercih edilen dünyanın önde gelen İngilizce uzmanlık sınavıdır.
IELTS tüm İngilizce becerilerinizi – okuma, yazma, dinleme ve konuşma- ölçmenin yanı sıra İngilizcenizi eğitimde, çalışma hayatında ve yurt dışında kuracağınız yeni hayatınızda nasıl kullanacağınızı yansıtmak için tasarlanmıştır.
Sınav dil ölçümleri konusunda dünyanın önde gelen uzmanları tarafından geliştirilmiştir. Mükemmel bir uluslararası itibara sahiptir ve üniversiteler, işverenler, göçmenlik yetkilileri ile profesyonel ortakları da dâhil olmak üzere dünya çapında 7,000’den fazla kurum tarafından kabul edilmektedir.
Benzersi bir biçimde IELTS, İngilizce konuşma becerilerinizi yüz yüze konuşma sınavıyla test eder, bu gerçek biriyle konuşarak değerlendirmeniz anlamına gelir. Bu, İngilizce konuşma yetkinliklerinizin en etkili ve doğal şekilde test edilmesi anlamına gelir.
Başvurduğunuz kuruma ya da gelecek planlarınıza göre IELTS Akademik ya da IELTS Genel Eğitim sınavlarından birini tercih edebilirsiniz.Sınava girecekler için kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ
IELTS Kimler İçin Gereklidir?
-Eğitim için IELTS
IELTS uluslarası eğitim için kapıları açar. Sınav Ivy League diye kabul edilen Amerika’nın sekiz seçkin üniversitesi de dâhil binlerce Birleşik Devletler üniversitesi ile Avusturalya, Kanada, Yeni Zellanda ve Birleşik Krallık ve Avrupa’daki İngilizce eğitim veren kurum tarafından kabul edilir. Akademik kurumlar tarafından belirlenen puanları görmek için bu linke tıklayın.
-İş için IELTS
IELTS dünya çapında İngilizce konuşan ülkelerdeki işverenler ve profesyonel ortakları tarafından kabul edilen dünyanın önde gelen İngilizce dil testidir.
-Göçmenlik için IELTS
İngilizce konuşulan bir ülkeye göçmeyi planlıyorsanız, İngilizce dil becerileriniz sizin için önemli olacaktır. Avusturalya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık da dâhil olmak üzere pek çok İngilizce konuşulan ülkede hükümetler IELTS sınavını göçmenlik işlemlerinde ve öğrenci vizesi başvurularında kullanır.
İngilizce konuşulan ülkelere göçmenlik başvurusu yaparken bazen anadili İngilizce olan bireylerin dahi İngilizce dil yeterliliklerini belirtmeleri gerekir. IELTS sınavına girmeden önce göçmenlik başvuruş yapacağınız ülke için belirlenen IELTS puanını kontrol etmeniz gerekir.
-IELTS’e Kimler İhtiyaç Duyar?
Üniversite hazırlık sınıfını atlamak isteyen öğrencilerMaster ya da doktora derecesi için başvurmak isteyen öğrencilerIELTS sınavı Türkiye’deki tüm üniversiteler tarafından kabul edilir. Üniversiteler kabul edecekleri minimum seviye puanını belirleme hakkına sahiptirler ve sınava girenler ilgili departmanlarla iletişim kurarak gerekli bilgiyi ve eğitimleri için almaları gereken belirli dersleri öğrenmekle yükümlüdürler.
Özellikle ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avusturalya’da yurtdışı lisans ve yüksek lisans programına katılmak isteyen öğrencilerBir iş başvurusu ya da yabancı dil ödeneği almak için İngilizce yeterliliklerine kanıt göstermesi gerekenler. Yurtdışına göçmek ya da yurt dışında çalışmak için başvuranlar.

*****


Benim İçin Uygun Olan IELTS Hangisi?Seçim yapabileceğiniz iki tip IELTS mevcuttur:
IELTS AkademikIELTS Genel Eğitim

Sınav için başvurmadan önce her zaman başvuru yapacağınız kurumdan gereklilikleri kontrol edin!
Her kurum gerekli şartları kendi belirler. Bazı durumlarda IELTS’in her iki versiyonunun da kabul edilmesi mümkündür. Hangi versiyonunu seçeceğinizle ilgili şüpheleriniz varsa, kurumunuzla doğrudan iletişime geçmeli belirledikleri şartları öğrenmelisiniz.-Diğer sınavlardan farkı 
IELTS diğer tüm yazılı sınavlardan ayrılır. Bu tarz sınavlara eğitim sistemlerinden tanıdık olan adayların bu sınavdan daha iyi puanlamarı olasıdır. IELTS dışındaki pek çok diğer sınav ‘bilgisayar tabanlı’dır.IELTS’in bir diğer avantajı ise sınavın konuşma üzerine olan bölümünün yüz yüze yapılmasıdır. Bir bilgisayar, mikrofon ve kulaklıkla sözlü bölümleri yapılan diğer sınavlardan farklı olarak deneyimli sınav görevlileri tarafından yürütülen bu bölümde adaylar gerçek bir sohbetin içinde kendilerini en iyi şekilde ifade etme imkânı bulurlar.Bilgisayar tabanlı sınavlarda adaylar, aynı zamanda sınavın farklı bölümlerini yapmak durumundadırlar. Bu tarz durumlar adayları konsantrasyon sorunları yaşamalarına neden olabilir. IELTS sınavında ise dinleme, okuma ve yazma bölümleri tüm adaylar için aynı zamanda başlar ve biter. Konuşma bölümü için ise her aday kendilerine ayrılan zamanda sınav olurlar.

IELTS Sınav Formatı ve Puanlama
IELTS sınavı dinleme, okuma, yazma ve konuşma olarak belirlenen dört alandaki becerilerinizi üç saatin altındaki bir sürede sınamaktadır.
IELTS sınavı dünya çapında organizasyonlar ve sınava girenler tarafından denenmiş ve güvenilmiş ve 20 yıldan uzun bir süredir belirgin bir değişiklik yapılmamıştır.
Dinleme, okuma ve yazma sınavları aynı gün içinde arka arkaya ve ara verilmeden yapılır. Bölümler her zaman bu sıradadır. Konuşma sınavınız aynı gün bir aradan sonra ya da bu sınavları takiben yedi gün içinde yapılır. Konuşma sınavının tarihi test merkeziniz tarafından belirlenir.


                                         


*****


Hangi versiyonu seçerseniz seçin herkes aynı dinleme ve konuşma sınavlarını alır. Okuma ve yazma bölümlerinin içerikleri aldığınız sınavın IELTS Akademik ya da IELTS Genel Eğitim olmasına göre değişir.
IELTS Akademik ve IELTS Genel Eğitim tam olarak aynı seviyede ölçülmektedir.
-IELTS Puanları
Sınavdan kalmanız mümkün değil. IELTS her seviyedeki İngilizce dil becerilerinizi ölçmek için tasarlanmıştır. Dört alandaki becerilerinizin 1-9 arasında puanlaması temel alınarak oluşturulan ve genel sınav puanınızı öğrenirsiniz. Puanınız 5.0, 6.0, 7.0 gibi tam puan ya da 5.5, 6.5,7.5 gibi buçuklu puan olabilir.
Genel ortalama puanınız göçmenlik, üniversite başvurusu ya da İngilizce konuşulan bir ülkede iş başvurusu için önemli olabilir.
IELTS sınav puanınızı ve dokuzlu-bant sistemini daha iyi anlamak için ilgili sayfamızı ziyaret edin.
-Sözlü Sınavdan Ne Beklemeli?
Sözlü sınav sertifikalı bir IELTS sınav sorumluları karşılıklı konuşma şeklindedir. Sözlü sınav üç bölümden oluşur. Bir ses kasetine ya da dijital kayıt cihazına kaydedilir. Her bölümün süresi dolduğunda sınav sorumlusu tarafından durdurulursunuz ve bir sonraki bölüme geçmeniz istenir.
Sınav sorumlusu kesin çizgilerle belirlenmiş kurallara bağlı kalacaktır ve adayın performansıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayacaktır.
EĞİTİM AJANSI

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)