adscode

İzmit Belediyesi 5 Bin 500 Öğrenciye Bisiklet Dağıtacak

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilköğretim 5'inci sınıfı bitiren 5 bin 500 öğrenciye bisiklet dağıtacaklarını bildirdi.

İzmit Belediyesi 5 Bin 500 Öğrenciye Bisiklet Dağıtacak
Özel Eğitim

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilköğretim 5'inci sınıfı bitiren 5 bin 500 öğrenciye bisiklet dağıtacaklarını bildirdi.

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Doğan, burada yaptığı konuşmada, 2009 yılında göreve geldiğinde böyle bir söz verdiğini, gerekli eğitim ve alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve bu eğitim sezonu sonunda bisikletlerin verileceğini söyledi.

İzmit'in bisiklet kenti hedefine hızla yaklaştığını belirten Doğan, çağdaş kentlerde çevre, insan sağlığı ve ulaşımrahatlığı gibi kriterler göz önüne alındığında, bisiklet kullanımında artışın gözlendiğini kaydetti.

Bisikletlerin daha rahat kullanılabilmesi için öncelikle gerekli eğitim ve yeterli alt yapının olması gerektiğine işaret eden Doğan, şöyle konuştu:

"Son 3 yıldır bu konuda önemli mesafeler kat ettik. Bisiklet park yerleri yaptık. Bisiklet yolunun ilk etabını tamamladık, ikinci etapta çalışmalar sürüyor. Şimdiye kadar 20 bin öğrencimize trafik eğitim merkezimizde eğitim verdik. Her yaş grubundan insanımızın bisikletli yaşama alışması için düzenli bisiklet turları yaptık, yapıyoruz. Yani kentimizi bisikletli yaşama uygun hale getirmek için 3 yılda önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonra sadece öğrenciler değil, herkesin bisiklet ile günlük kent içi ulaşım sorununu çözebilmesi için çaba harcayacağız."

Öğrencilere dağıtılacak 5 bin 500 bisikletin dışında kent merkezindeki belirli noktalara kart sistemiylebisiklet kiralama istasyonları da kurulacağını ifade eden Doğan, "Vatandaşlar kimlik bilgileriyle alacakları kartla bisiklet kiralayıp, İzmit sınırlarında dilediklere yere gidebilecek" diye konuştu.

 AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)