adscode

KESK: YGS iptal edilmeli!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), "Uzman görüşleri ile de şaibeli olduğu tescillenmiş YGS iptal edilmelidir" dedi...

KESK: YGS iptal edilmeli!
Özel Eğitim

 

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, "Şifre iddialarıyla ilgili ikna olma hususunda birbiriyle yarışan çevrelerin asıl unuttukları şeyin ikna edilmesi gereken bir milyon 700 bin öğrenci olduğu" ifade edildi. YGS konusunda akademik çevrelerin, "YGS'nin güvenilirlik ve geçerlilik açısından kabul edilemez olduğu" yönünde açıklamalar yaptığı belirtilerek, "Uzman görüşleri ile de şaibeli olduğu tescillenmiş YGS, iptal edilmelidir. Bağımsız uzmanlardan kurulu bir inceleme komisyonu tarafından YGS'de yaşanan skandal, masaya yatırılmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalıdır. Bu skandalda sorumluluğu ve payı olan başta, ÖSYM Başkanı Ali Demir'i ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu istifaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

        

KESK'in, eşit olmayan, adaletsiz sınav sistemine isyan eden, alanlara  çıkan, geleceklerinin karartılmasına karşı seslerini yükselten gençlerin yanında olduğu belirtilen açıklamada, öğretmenler, veliler, sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin 15 Nisan'da gerçekleştirilecek eylemde gençlerin yanında yer alması istendi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)