adscode

‘MEB küskünler ordusu yarattı’

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Hüseyin Çelik döneminde yapılan hukuksuz ve haksız binlerce okul müdürü, müdür yardımcısı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube…

‘MEB küskünler ordusu yarattı’
Özel Eğitim

 

Bostan, “Bu kadar pervasızca yandaşlarını kayıran ve diğer eğitim çalışanlarını dışlayan MEB, bir küskünler ordusu yarattığını fark edemeyecek kadar kör ve sağırı oynamaktadır” uyarısında bulundu.

Bostan yazılı açıklamasında, 9 yıldan bu yana haksız ve hukuksuz olarak ve hak edenlerin hakkı gasp edilerek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve muhtelif ilçelerde Şube Müdürü olarak vekâleten ve görevlendirme ile 1300’ün üzerinde, asaleten de birçok kişinin hak etmedikleri halde şube müdürü olarak atandığını iddia etti. Bostan, en son örneğin ise Sultanbeyli Belediyesi’nden Atalar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’ne Bakan onayı ile Murat Altınöz’ün atamasının olduğunu belirtti.

 

Sınavsız yapılan bütün şube müdürlüğü atanmalarının Danıştay’ın yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararı uyarınca iptal edildiğini belirten Bostan şöyle dedi:

“Mahkeme kararına rağmen usulsüz atamaların ve usulsüz görevlendirmelerin bir hukukçu olduğu bilinen Sayın Çubukçu döneminde de bütün şiddetiyle devam etmesine bir anlam verilememektedir. Bu kadar pervasızca yandaşlarını kayıran ve diğer eğitim çalışanlarını dışlayan MEB, bir küskünler ordusu yarattığını fark edemeyecek kadar kör ve sağırı oynamaktadır. Bu kafayla devam eden MEB’in eğitim-öğretim davasında bir başarı sağlayamayacağı açıktır. Vay zalimlerin haline...”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)