adscode

MEB’in elinde 70 bin kadro varken birileri bu sorulara cevap versin?

Okurumuz gönderdiği elektronik postada MEB’in elinde 70 bin kadro varken öğretmen atamalarını neden uzattığını soruyor...

MEB’in elinde 70 bin kadro varken birileri bu sorulara cevap versin?
Özel Eğitim

 

İşte o elektronik posta;

 

1) 3 gecede 220 bin işçiyi, 3 haftada 6000 vekil imamı kadroya geçiren , 3 ayda bir devletin Anayasasını değiştiren hükümetin 3 yıldır söz vermesine rağmen sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirememesi tuhaf değil midir? Üstelik kadrolu öğretmenle maliyetimiz aynı olmasına ve Milli Eğitim Bakanlığının kullanımına açık olan 70 bin kadro varken hala bu süreci uzatılmasının kime ne faydası var?

 

2) MEB VE SAĞLIK BAKANLARININ AÇIKLAMALARINDAKİ DERİN ÇELİŞKİNİN SEBEBİ NE?

 

21.12.2010 Milli Eğitim Bakanımız ‘’ sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda çalışmaların tamamlandığını, fakat bu uygulamanın kamudaki diğer personellere içinde kadro talebi olduğundan eş zamanlı yapılması konusunda ortak anlayış olduğunu’’ ifade ederken 25 .01.2011 tarihinde bir tv kanalına konuk olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ; ‘’Kesinlikle sözleşmeli çalışan personelleri için kadro talepleri olmadığını’’ ifade ederek büyük çelişkiye yol açmışlardır.

 

3) VEKİL İMAMLARA KADRO , POLİSLERE ASKERLİK MÜJDESİ VERİRKEN BAŞKA KURUMLARIN DA AYNI STATÜDE PERSONELİ YOK MUYDU?

 

Sözleşmeli Öğretmenlerin kadroya geçişi için diğer bakanlıkları bahane gösteren Hükümetimize ve Bakanımıza soruyoruz: ‘’Hükümetimiz Vekil İmamları sınavsız kadroya geçirirken neden Milli Eğitim Bakanlığının da Vekil Öğretmenleri var , onları da kadroya geçirin demediniz? ‘’ Ya da ’’ Polisleri Askerlikten muaf tutarken diğer kurumlardaki personelleri bahane olarak göstermediniz?’’

 

4) Milli Eğitim Temel Kanunun 43 maddesinde ; ‘’Öğretmenliğin , sözleşmeli olmayacağı; asli ve süreklilik gerektiren bir kariyer mesleği’’ olduğu yazmasına rağmen kamuda çalışan başka sözleşmeliler de var diyorsunuz?

 

5) Doğuda Öğretmen Tutamadıkları için Sözleşmeli Öğretmenliği çıkardık diyenler , Neden 06.05.2010 tarihinde tüm kadrolu öğretmenleri zorunlu hizmetten muaf tutmuştur?

 

6) Torba Yasada Sözleşmeli Öğretmenlere Kadroyu eklemeyenler Neden Sözleşmeli Personele Eylem Yasağını koymuşlardır.Bu maddeyle ‘’Daha demokratik bir ülke mi ‘’ yoksa ‘’ biz sözümüzü unuttuk , sözleşmeli öğretmenlere kadro yok ‘’ açıklamanız sonrası bir hazırlık mı hedeflenmektedir?

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)