adscode

MEB’in Üstün Yetenekli Çocuklar Stratejisini Destekliyoruz!

“Türkiye, 2023 ve 2071 vizyon ve hedefine en iyi şekilde eğitilip yetiştirilmiş üstün yetenekli ve üstün zekalı çocuklar maharetiyle ulaşacaktır”

MEB’in Üstün Yetenekli Çocuklar Stratejisini Destekliyoruz!
Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013–2017 projeksiyonuna koyduğu “Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi” adlı çalışmasının, üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklar için yeni bir dönem başlatacağını belirten Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Eğitim ve Ar-Ge Sekreteri Lokman Erdoğan, Türkiye’nin üstün yetenekli çocuklarının eğitimi konusunda lider ülke olması gerektiğini kaydederek, “Türkiye, 2023 ve 2071 vizyon ve hedefine en iyi şekilde eğitilip yetiştirilmiş üstün yetenekli ve üstün zekalı çocuklar maharetiyle ulaşacaktır” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “Üstün yetenekli çocukların eğitim strateji planını” Türkiye’nin milli ülkü ve hedeflerine hizmet eden en önemli projeksiyonlardan birisi olarak gördüklerini kaydeden Lokman Erdoğan, “Küresel aktör ve bölgesel güç olma iddiasında ısrar ve azmini her geçen gün daha da kuvvetlendiren Türkiye’nin lokomotifi üstün yetenekli çocuklar olacaktır. Yetenek ve istidatları doğrultusunda en donanımlı okullarda bireysel eğitim planları dâhilinde eğitim almış bu çocuklarımız sayesinde Türkiye refah, zenginlik ve barışın ülkesi haline gelecektir. Türkiye, “Üstün yetenekli bireyler stratejisi” ile en önemli gayrimenkulü olan zeki çocuklarını değerlendirme fırsatı bulmuş olacaktır” diye konuştu.

 

Üstün yetenekli bireyler strateji planının üstün zekâlı çocukların keşfedilmesi konusunda da olumlu bir tablo çizdiğini kaydeden Lokman Erdoğan, şunları söyledi:

 

Türkiye, devlet ve özel okullar maharetiyle üstün yetenekli çocuklarının ancak yüzde 10'una eğitim imkânı sağlayabiliyor. Türkiye’nin üstün yetenekli öğrencilerin eğitim görebildiği 57 ilde 63 Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) bulunuyor ve yılda 10 bin kadar öğrenci bu merkezlerden faydalanabiliyor. Ancak bu merkezler okul sonrası kurs vazifesi gördüğü için yeterli eğitim veremediği gibi mevcut talebi dahi karşılayamıyor. Sonuç olarak üstün zekâlı çocukların yüzde 90’ı keşfedilemiyor ya da keşfedilenler bile gerekli eğitimi alamadan körelip gidiyor. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın strateji planını uygulama noktasında ivedi bir şekilde hareket etmesini ve bu alanda özel sektörü destekleyici adımlar atmasını da istiyoruz.

 

Üstün yetenekli çocukların keşfi ve eğitimleriyle ilgili atılmış olan bu adımı Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayacak büyük bir proje olarak görüyor, önemsiyor ve destekliyoruz. Türkiye’nin on yıllardır ihmal edilen bu önemli sorununa çözüm üretmek adına ciddi bir adım ve reform başlatan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i kutluyoruz. Türkiye bu stratejisiyle büyük ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiş olacaktır.

 

Türkiye, bu stratejik plan maharetiyle küreselleşen dünyada iş, bilim, teknoloji, sanat ve hizmet sektörlerinde, ülkemize ve dünya uygarlığına katkıda bulunabilecek liderler yetiştirecektir. Milli Eğitim Bakanlığı her ilde en az bir adet yatılı eğitim veren çağdaş Enderun Okulu açarak büyük medeniyetimizin diriliş tohumlarını ekmeye başlamalıdır.  

 

Kasıtlı olarak fakir ve cahil bırakılmış asil milletimizin özel çocuklarının yeteneklerini ortaya çıkaracak bu stratejik plan, ülkemizi en ileri uluslar arası platformlara taşıyacak, yeniden büyük Türkiye’yi kuracak ve yeryüzünün geleceğini barış, huzur, refah ve adaletten yana belirleyecek öncü durumuna gelecektir.

 www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)