adscode

Öğrenci ve Velilerin Zorunlu Okul Değişim Mağduriyeti TBMM Gündeminde

Yeni eğitim öğretim yılı başlar başlamaz sorunlar da beraberinde geldi. Birçok öğrenci ve veli yine 4+4+4 mağduru. Nedeni ise, ilk 4 yıllık eğitimi tamamlayan birçok öğrencinin, ikinci 4 yıllık eğitim…

Öğrenci ve Velilerin Zorunlu Okul Değişim Mağduriyeti TBMM Gündeminde
Özel Eğitim


 

 CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de işte bu sorunu hazırladığı soru önergesiyle Meclis’e taşıdı. İlk 4 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan öğrencilerin birçoğunun ya ikinci 4 yıllık eğitimlerini görmek üzere ya da okulları imam hatip ortaokullarına dönüştürüldüğü için evlerinden kilometrelerce uzak okullara gitmek zorunda kaldığını ifade eden Öğüt, İstanbul Sancaktepe’de bulunan Hüseyin Tolgacan Sipahi İlköğretim Okulu ve Pendik’teki Buhara İlköğretim Okulu’nun sadece ilk 4 yıllık eğitimi veren okullar statüsüne dönüştürüldüğünü bunun gibi pek çok okul olduğunu söyledi.Bu durumdaki öğrencilerin ailelerinin büyük maddi külfet altına girdiğini, servis ücreti ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Öğüt, kamuoyuna yansıyan şikayet ve talepleri de göz önünde bulundurarak öğrenci ve velilerin mağduriyetini gidermek adına bir planlama olup olmadığını sordu.
CHP’li Öğüt Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:-İstanbul'da çocukları okul değiştirmek zorunda bırakılan bazı veliler bakanlıkça kendilerine ücretsiz servis sözü verildiğini ancak yerine getirilmediğini söylemektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise neden gereği yapılmamıştır?-Okul değişimi sebebiyle çocuklarını servise vermek zorunda kalan birçok aile ekonomik sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bazı ailelerde 1'den fazla çocuk olduğu göz önünde bulundurulduğunda masraflarda buna oranla artmaktadır. Bu durum neticesinde bazı çocuklar okula devam edememe sıkıntısıyla dahi karşı karşıya kalmaktadır.Bu sorunu yaşayan velileri tespit ederek ekonomik anlamda yardımda bulunmayı düşünmekte misiniz?-Birçok ilçe ve semtte ortaokullar, imam hatip ortaokullarına dönüştürüldüğü için imam hatip okullarını değil de düz ortaokulu seçmek isteyen öğrenciler, okul eksikliği sebebiyle sıkıntı yaşamaktadır. Bu konuda önlem almayı düşünmekte misiniz?

Yeni eğitim öğretim yılı başlar başlamaz sorunlar da beraberinde geldi. Birçok öğrenci ve veli yine 4+4+4 mağduru. Nedeni ise, ilk 4 yıllık eğitimi tamamlayan birçok öğrencinin, ikinci 4 yıllık eğitim için başka eğitim kurumuna nakledilmiş olması zira veliler bu durumun ekonomik anlamda kendilerine büyük yük getirdiğini söylüyor. Hatta bazı çocuklar okula devam edememe tehlikesiyle bile karşı karşıya.








***



TÜRKİYEBÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

 

Aşağıdakisorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarakyanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

 

 

 

 

KadirGökmen ÖĞÜT

İstanbulMilletvekili

 

Geçtiğimiz yıl uygulamayakonan 4+4+4 sistemi neticesinde yurdun dört bir yanında ilk 4 yıllık eğitimitamamlayan birçok öğrenci, ikinci 4 yıllık eğitim için başka eğitim kurumunanakledilmiştir. Ne var ki, öğrenci ve velilerinin bu durum neticesinde yaşadığısorunlar tarafıma iletilmekte hem de basın yayın organlarında da yeralmaktadır. Öğrencilerin bir kısmı ikinci 4 yıllık eğitimlerini görmek üzere yada okulları imam hatip ortaokullarına dönüştürüldüğü için evlerindenkilometrelerce uzak okullara gitmek zorunda kalmıştır. İstanbul Sancaktepe İlçesiYenidoğan Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Tolgacan Sipahi İlköğretim Okulu vePendik İlçesi Esenler Mahallesi'nde bulunan Buhara İlköğretim Okulu bu okullaraörnektir. Her 2 okulda sadece ilk 4 yıllık eğitimi veren okullar statüsünedönüştürülmüştür.

Bu doğrultuda;

1) Kamuoyuna yansıyanşikayet ve talepleri de göz önünde bulundurarak öğrenci ve velilerinmağduriyetini giderme adına bir planlama yapmayı düşünmekte misiniz?

2)İstanbul'da çocukları okuldeğiştirmek zorunda bırakılan bazı veliler bakanlıkça kendilerine ücretsiz servissözü verildiğini ancak yerine getirilmediğini söylemektedir. Bu iddialar doğrumudur? Doğru ise neden gereği yapılmamıştır?

3) Okul değişimi sebebiyleçocuklarını servise vermek zorunda kalan birçok aile ekonomik sıkıntı yaşamayabaşlamıştır. Bazı ailelerde 1'den fazla çocuk olduğu göz önündebulundurulduğunda masraflar da buna oranla artmaktadır. Bu durum neticesindebazı çocuklar okula devam edememe sıkıntısıyla dahi karşı karşıya kalmaktadır. Busorunu yaşayan velileri tespit ederek ekonomik anlamda yardımda bulunmayıdüşünmekte misiniz?

4) Birçok ilçe ve semtteortaokullar, imam hatip ortaokullarına dönüştürüldüğü için imam hatipokullarını değil de düz ortaokulu seçmek isteyen öğrenciler, okul eksikliğisebebiyle sıkıntı yaşamaktadır. Bu konuda önlem almayı düşünmekte misiniz?




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)