adscode

SEV Çocukları Telsizle Uzay'a Bağlanacak

Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu öğrencileri, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti(TRAC) İzmir Şubesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri ARISS projesi kapsamında, 5 Ekim saat 10:25’te Blake Kültür Merkezi’nde,…

SEV Çocukları Telsizle Uzay'a Bağlanacak
Özel Eğitim
“Bugün sesimiz, yarın biz...”
Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu ve TRAC İzmir, Uluslararası Uzay İstasyonu ile amatör telsiz bağlantısı çalışmaları gerçekleştiren ARISS’e (AMATEUR RADIO ON INTERNATIONAL SPACE STATION) başvurarak uzaydaki astronotlarla telsiz yoluyla bağlantı kurmak için izin istedi. Resmi onay, beklenenden çok daha kısa bir süre içinde geldi.
Astronotlar ile bağlantı gerçekleştiğinde 20 öğrenci, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışmakta olan astronotlara oradaki yaşam ile ilgili birer soru sorma olanağı bulacak. Telebridge tekniği ile yapılacak olan bu bağlantı okulun websitesinden canlı olarak yayınlanacak. Bunun sonucunda Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu, “Türkiye’den uzayla telsiz bağlantısı yapan ilk okul” olarak tarihe geçecek.
Bağlantıda ilk soruyu yöneltecek olan 8.sınıf öğrencisi Melisa Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nın kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin geleceğini Türk çocuklarına emanet ettiğini hatırlatarak, uzaydaki astronotlara Türk çocuklarına verecekleri mesajı soracak.
Ana hatlarıyla projenin özeti 
ARISS- AMATEUR RADIO ON INTERNATIONAL SPACE STATION Uluslararası Uzay İstasyonu ile amatör telsiz bağlantısı çalışması, tüm dünyadaki öğrencileri bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarında çalışmaya yüreklendirmeyi hedefleyen bir çalışmadır. Aralarında Japonya, Rusya, Kanada, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 9 farklı ülkenin delegasyonlarından oluşan gönüllü bir kuruluştur.
Amatör Telsiz sistemiyle uzay istasyonunun mürettebatı ile kurulan bağlantı sayesinde öğrenciler,sorularını doğrudan sordukları astronotlardan, uzay istasyonunda yaşam hakkında bilgi edinirler.  Öğrenciler bu proje kapsamında neler yaptılar?
2002 yılından beri, SEV NASA Kulübü’nün başarılı çalışmaları sonucunda uzayla ilgili birçok etkinliğin içinde bulunan SEV öğrencileri, Uluslararası Uzay İstasyonundaki astronotlar ile görüşme yapana kadar geçen süreçte birçok ön hazırlık yaptılar. 
Bu hazırlık sürecine ilk adımı Okul Müdürü Nilhan Çetinyamaç Çubuk’un, öğrencilere bilgi vermek amacı ile yaptığı “ARISS Nedir?” sunumu ile atıldı. Bir sonraki adımda, TRAC Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyetinden gelen yetkililer, öğrencilere amatör telsizcilik ve doğal afetlerde telsizin kullanımı üzerine eğitim verdiler. Öğrencilerden soru soracak olan grup telsizle konuşma eğitimi aldı ve bu süreçte tüm okulda “Uzay” teması ders dışı etkinlikler ve sergiler ile işlendi. Konuyla ilgili disiplinlerarası çalışmalar yürütüldü. Tüm bunların sonucunda öğrenciler uzayla ilgili kapsamlı bilgi sahibi oldular. 



























www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)