adscode

Siyaset Okulu Türkiye’nin nabzını tutuyor!

Bahçeşehir Üniversitesi “Siyaset Okulu 7” programı dördüncü haftasında da Türkiye gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor...

Siyaset Okulu Türkiye’nin nabzını tutuyor!
Özel Eğitim

 

Türkiye’nin güncel sorunlarının tartışıldığı Siyaset Okulu 7’nin dördüncü hafta arasında yer alan Show TV Haber Daire Başkanı Ali Kırca, Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay ve Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu yine gündemdeki konulara ilişkin görüş ve açıklamalarda bulundu. Konuşmaların ana gündem maddesi ise medya – siyaset ilişkisi ve Türkiye ekonomisi oldu.

  

 

8 Ocak - 16 Nisan 2011 tarihleri arasında devam edecek olan “Siyaset Okulu 7”de bir konuşma gerçekleştiren Show TV Haber Daire Başkanı Ali Kırca, Türk siyasi tarihinden verdiği örneklerle Türkiye’de medya - siyaset ilişkisi üzerinde durdu. Medyanın sanıldığı kadar siyaset üzerinde etkili olmadığını belirten Kırca, kendi iç dinamikleri gereği medyanın her zaman iktidara yakın bir çizgide yürüdüğünü belirtti.

 

Siyaset Okulu 7’nin konukları arasında yer alan Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin gündem maddesi ise bütçe konusu oldu. Bütçelerin ekonomik belgeler olmalarının yanı sıra, siyasi nitelikler de taşıdığını belirten Hamzaçebi, toplanan kaynakların nerede kullanılacağına halkın kendisinin karar vermesinin gerekliliğini vurguladı.

 

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı Türkiye’de Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde asker-sivil ilişkilerini incelediği konuşmasında, konunun özellikle sosyolojik boyutu üzerinde durdu. Profesör Narlı, demokrasi açısından askeri kurumların denetlenmesine önem verilmesinin altını çizdi.

 

“Siyaset Okulu 7”nin dördüncü haftasında kürsüye çıkan bir diğer isim MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, serbest piyasa ekonomisi ve çevre sorunlarına değindiği konuşmasında Türkiye ekonomisini de masaya yatırdı. Toskay, cari açık ve işsizlik gibi konularda verdiği rakamlarla Türkiye’nin ekonomik durumunu katılımcılar ile paylaştı.

 

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ise liderliği konu edindiği konuşmasında, liderliğin insanın doğasında var olduğunu ve bu özelliğin zor koşullarda ortaya çıktığını belirtti.

 

 

Siyaset Okulu hakkında:

 

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Siyaset Okulu 7, siyasetle iç içe olan ya da siyasete ilgi duyan kişilere, Türk siyaseti hakkında temel bilgi ve donanımı sağlamak amacıyla kurgulanmış bir sertifika programı. Siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve bürokratların konuşmacı olarak katıldığı panellerde Anayasa ve Egemenlik, Türk-Amerikan ilişkileri, Türk Dış Politikası, AB ve Türkiye, Kadın ve Gençlik, Din, Devlet ve Laiklik, Medya ve Siyaset gibi konu başlıkları işlenecek. 8 Ocak 2011 tarihinde başlayan ve 16 Nisan 2011’e kadar sürecek olan programın konuşmacıları arasında Prof. Dr. Burhan Kuzu, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kezban Hatemi, Mehmet Şandır, Hüseyin Çelik, Dr. Masum Türker, Abdüllatif Şener, Berhan Şimşek, Yıldırım Akbulut, Bihlun Tamaylıgil, Faruk Çelik, Yaşar Yakış, Rauf Denktaş, Hüsamettin Cindoruk, Fikri Sağlar, Oktay Vural ve Sabih Kanadoğlu gibi isimler yer alıyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)