adscode

TEPAV: Türkiye teknik eleman sıkıntısı çekiyor

Kamu ile özel sektör arasında “BECERİ 10” sloganıyla yürütülen “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi”yle Türkiye’nin istihdam haritası çıkarıldı

TEPAV: Türkiye teknik eleman sıkıntısı çekiyor
Özel Eğitim

 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) gerçekleştirdiği “İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri” ile kayıtlı istihdamının yüzde 75’ini oluşturan ve işsizlik sigortası için İŞKUR’a başvuran işsizlerin yüzde 80’inin bulunduğu 19 ilin fotoğrafı çekildi.

Çalışmada illerin büyük kısmında iş gücünün eğitim profili, Türkiye ortalamasının üzerinde çıkarken, bu iller Ankara, Trabzon, Adana, Kocaeli, Antalya, Malatya, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Erzurum ve Bursa olarak sıralandı. Konya, Denizli, Samsun, Manisa, Diyarbakır ve Gaziantep ise ülke ortalamasının gerisinde kaldı.

Araştırmayla illerde iş gücünün sahip olduğu beceri ile işverenin talebi arasında ciddi uyumsuzluklar yaşandığı belirlenirken, pek çok iş kolundaki iş gücü temininde güçlük çekildiği ortaya çıktı. İş gücü temininde zorluk çekilen mesleklerde öne çıkanlar arasında dikiş makinesi operatörü, gaz altı kaynakçısı, dokumacı, konfeksiyon işçisi, CNC operatörü, ütücü, tornacı, overlokçu bulunuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)