adscode

Türkiye’den Tek “Ulusal Ara Değerlendirici” İzmir Üniversitesi’nden Seçildi

Türkiye’den tek “Ulusal Ara Değerlendirici” İzmir Üniversitesi’nden seçildi

Türkiye’den Tek “Ulusal Ara Değerlendirici” İzmir Üniversitesi’nden Seçildi
Özel Eğitim

İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu’nun yeni Anayasa çalışmaları çerçevesinde Meclis’e davet edilen Ege Bölgesi’nden tek isim olmasının ardından, Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilimdalı Öğretim Görevlisi olan ve Avrupa Birliği Hukuku alanında doktora çalışmalarını sürdüren Bahar Yeşim Deniz, “Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi (AK) Ortak Projesi”ne, Türkiye’den tek “Ulusal Ara Dönem Değerlendiricisi” olarak seçildi.

 

İzmir Üniversitesi’ndeki görevi öncesi Başbakanlık AB Genel Sekreterliği’nde 5 yıl görev yapan Deniz, Proje ile AB üyelik sürecindeki Türkiye için, AB Müktesebatı, özellikle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) sistemi ile ilgili olarak, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun rollerinin güçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti.  Deniz, “Projenin özellikle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin ülkemiz aleyhine verdiği kararlarla ilgili olarak olumlu yansımaları gerçekleşebilir” diye konuştu.

 

AİHM’ye iç hukuk yollarının tüketilmesinden sonra başvuru yapmanın mümkün olabileceğinden hareketle, iç hukuk yolları çerçevesinde verilen kararların, AİHS sistemi ile uyumlu olması durumunda, AİHM’ye başvurunun da söz konusu olmayacağını ya da yapılan başvuruların reddedileceğini ifade eden Deniz, bu anlamda projenin büyük katkıları olabileceğini vurguladı. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)