adscode

Üniversite Mezunu İşçilerin Memurluk Talebi

Kamuda çalışan ve memur olmak isteyen üniversiteleri işçilerin çağrısı;

Üniversite Mezunu İşçilerin Memurluk Talebi
Özel Eğitim

 

 

 

 

 

''Bizler ne sözleşmeli memuruz, ne 4/b'li ne de 4/c'li çalışanız. Bizler kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı iş kanununa göre çalışan Üniversite Mezunu İşçileriz. Yıllardır çalıştığımız kurumlarda diplomalarımızın gerektirdiği işleri yapanlarımızın yanı sıra mezuniyetlerinin dışında farklı işlerde çalıştırılan arkadaşlarımızda bulunmaktadır.

Kurumlarımızda yan yana çalıştığımız Memur ve Sözleşmeli Memur arkadaşlarımızla aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olmamıza ve şu an aynı işleri yapmamıza rağmen statümüz farklıdır. Bu statü farkıda aramızda ayrımcılık oluşturmaktadır. Maaş yönünden aramızda uçurumlar olması yanı sıra yöneticilerimizde işçi memur ayrımı yapmaktadırlar. Yani eşit işe eşit haklar noktasından uzağız.

Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda çalıştırmakta bununla birlikte Memur ve Sözleşmeli arkadaşlarımız ise unvanlarını kullanmakta ve görevde yükselebilmekte şef, müdür yardımcısı, müdürlük gibi makamlara kadar yükselebilmektedirler. Buna karşın işçi statüsünde değerlendirilen biz üniversite mezunları doktora yapmış olsak da statü gereği görevde yükselme gibi özlük haklarından faydalanamamaktayız.

Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere de katılamamaktayız. İşçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından aile bütünlüğü bozulmakta anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır.

Aynı işyerinde çalışıp da aynı işleri yapan personel arasında statü farkı olması ve bu statü farkından kaynaklı maddi manevi kayıpların söz konusu olması iş barışını da zedelemektedir.

Konu ile ilgili birçok vekilimizle, Çalışma Bakanımızla, Genel Başkan Yardımcılarımızla görüşmeler yaptık. Bizim durumumuzla ilgili çalışma olacağını ve bu çalışmanın 5393’lü arkadaşlarımızla birlikte daha kolay olabileceğini belirttiler. Geçen hafta meclisde görüşülen torba yasa ile Sözleşmeli Memur arkadaşlarımıza memurluk kapısı açıldı. Bizler ise yine umutlarımızı başka bahara bıraktık.

Oysa ki; bizim memur olmamızda yeni kador ihdası yok var olan kadrolarımızın memur kadrolarına çevrilmesi var.
Oysa ki; bizim memur olmamızda devlete ek bir yük yok aksine devletin kazancı var.

Yaklaşık 2-2,5 senedir yaptığımız çalışmalarla bir miktar kamuoyu oluşturduk.
Web sitesi www.universiteliisciler.com

Facebook https://www.facebook.com/#!/groups/universiteliisciler/?fref=tsÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER
www.universiteliisciler.comKAMUDA ÇALIŞAN VE MEMUR OLMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER'
'

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)