adscode

Üniversiteli Gençliğin Kredi Borcu 3.7 Milyar TL

-"ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİNİN KREDİ BORCU 3.7 MİLYAR TL" -"ÖDEME YAPMAYAN BORÇLU ÖĞRENCİ SAYISI 506 BİN"

Üniversiteli Gençliğin Kredi Borcu 3.7 Milyar TL
Özel Eğitim


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kredi geri ödeme dönemi başlayan ancak ödeme yapmayan öğrenci sayısının 506 bin 617 olduğunu, öğrencilerin borcunun da 3 milyar 751 milyon TL olduğunu bildirdi.
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar,  yükseköğrenim öğrencilerinin kredi borçlarını TBMM gündemine taşırken, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kredi geri ödeme dönemi başlayan ancak ödeme yapmayan öğrenci sayısının 506 bin 617 olduğunu, öğrencilerin borcunun da 3 milyar 751 milyon TL olduğunu bildirdi.CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar'ın, üniversite gençliğinin kredi borçları ve haciz işlemi yapılan öğrencilerle ilgili soru önergesini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yanıtladı. YURTKUR'dan bu güne kadar toplam 10 milyon 157 bin 89 öğrencinin kredi aldığını belirten Kılıç, 2012 yılında da 806 bin 795 öğrencinin kredi almaya hak kazandığını kaydetti.Öğrencilerin toplam borcunun 3.7 milyar kaydeden Kılıç, "Geçmiş yıllarda öğrenim kredisi alan ve 2012 Ekim ayında borcunu ödeme aşamasına gelmiş ancak ödeme yapmamış 506 bin 617 borçlu bulunmaktadır.  70 bin 511 borçlu ise, ya borcunu bitirmiş ya da ödemeye devam etmektedir. Hiç ödeme yapmayan borçlulardan dolayı Kurumumuzun 3 milyar 751 milyon 235 bin 299 TL alacağı bulunmaktadır" dedi.Kredi geri ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gidildiğini, sigortalı bir işe girilinceye kadar borçların geri ödemesinin başlatılmadığını söyleyen  Kılıç, "Bunun için kişinin yapması gereken tek şey, sigorta kaydı olan bir işte çalışmadığını bir dilekçeyle Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesinden ibarettir. Dolayısıyla İş sahibi olmayan mezunlardan icra yoluyla para tahsilatı gibi bir politikamız bulunmamaktadır" dedi.
FATURA GENÇLERE KESİLMEMELİBakan Kılıç'ın yanıtını değerlendiren Acar, "Ülkemizin en önemli sorunu işsizliktir. Üniversite mezunları arasında işsizlik ciddi bir sorun. Türkiye üniversiteli işsizler ülkesi haline geldi. 200 bini aşkın eğitim fakültesi mezunu, öğretmen olabilmek için bekliyor. Binlercesi de ' ne iş olsa yaparım' anlayışıyla iş arıyor. Böyle bir ortamda gençlerin öğrenim kredisi ile bunaltılması doğru değildir. 500 bini aşkın öğrenci kredi geri ödeme dönemi geldiği halde ödeme yapamıyorsa, bunun iyi sorgulanması gerekir. Bu tablonun oluşmasında hükümetin yanlış politikalarının etkisi vardır. Bu yanlışın faturası gençlere kesilmemeli" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)