adscode

Veterinerler Özlük Haklarında İyileştirme İstiyor

Yapılan yeni düzenlemeyle kamuda çalıştığı için muayenehanelerini kapatmak zorunda kalan memur veteriner hekimler özlük haklarında iyileştirme istiyor.

Veterinerler Özlük Haklarında İyileştirme İstiyor
Özel Eğitim

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Genel Koordinatörü Şaban Aydemir, 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile memur veteriner hekimlerin muayene açmalarının yasaklandığını anımsattı. Memur veteriner hekimlerin eskiden, tıpkı kamuda çalışan doktorlar gibi muayenehane açabildiğini kaydeden Aydemir, ''Devlette çalışıyorsunuz, ama 'saat 5'ten sonra ben muayene açacağım' dediğiniz zaman muayenehane açabiliyordunuz. Kanun Hükmünde Kararnameyle bu uygulama değişti. 'Hiçbir devlet memuru muayenehane, poliklinik açamaz' diye kestirip attı'' dedi.

*****

Beşeri doktorları kapsayan ve kamuoyunda ''Tam Gün Yasası'' olarak bilinen yasal düzenlemenin memur veterinerleri de ilgilendirdiğini dile getiren Aydemir, muayenehanelerini kapatmak zorunda olan bu hekimlerin, tıpkı beşeri hekimlerde olduğu gibi özlük haklarında iyileştirme talep ettiklerini söyledi. ''Biz de muayenelerimizi kapatıyorsak bizim de tam gün yasası çerçevesinde maaşlarımızın desteklenmesi gerekir'' diyen Aydemir, ''Çünkü muayenehane açmış, yıllarca masraf etmiş kişiye sen 'kapat' diyorsun. Bunun bir şekilde karşılanması gerekir'' değerlendirmesinde bulundu.

Memur veteriner hekimlerin bugün itibariyle ''köşeye sıkıştıklarını'' belirten Aydemir,''Aynı doktorlarda olduğu gibi maaş ve özlük haklarında bir düzeltme yapılması gerekir'' diye konuştu. Kanun Hükmünde Kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girdiğini anımsatan Aydemir, ticari kuruluş gibi çalışan muayenehanelerin kendilerini toparlaması için mali yılın sonuna kadar süre verilmesi gerektiğini söyledi. Aydemir, Birlik olarak muayenehanesini kapatacak veteriner hekimlere mali yılın sonuna kadar süre tanınması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yazı yazdıklarını bildirdi.

 

*****

Yeni yönetmelik olumlu karşılandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yeni ''Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliği''ne de değinen Aydemir, yeni yönetmelikteki en önemli değişikliğin muayenehane açacak veteriner hekimlerden hizmet için eğitim belgesi istenmesi olduğunu söyledi. Yönetmeliğin 19. maddesinin veteriner hekimler için hizmetiçi eğitim alma zorunluluğu getirdiğini hatırlatan Aydemir, ''Yeni mezun olmuş birinin eğitim almadan ve muayene tecrübesi olmadan muayenehane açması bazı sıkıntılar yaratıyordu. Yeni yönetmelikle bu sıkıntıların önüne geçilmiş oldu'' dedi.

Eğitim programının çerçevesinin TVHB ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte belirleneceğini anlatan Aydemir, veteriner hekimlerin bu eğitimin ardından muayenehane açabileceğini kaydetti. Aydemir, yeni uygulamanın veteriner hekimlik mesleği açısından önemli bir gelişme olduğunu da sözlerine ekledi.

AA



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)