adscode

Yaratıcı Çocuklar Derneği 10 Yaşında !

Kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 1995 yılında temeli atılan ve 2003 yılından itibaren dernekleşen Yaratıcı Çocuklar Derneği, 10. Yılını kutluyor.…

Yaratıcı Çocuklar Derneği 10 Yaşında !
Özel Eğitim
Yaratıcı Çocuklar Derneği, Okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekanları tanıyarak öğrenmesini amaçlıyor. 
Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğinde çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere yarışmalar, sergiler,  atölye çalışmaları düzenleyen Dernek, 10. Yaşına girerken 2012-2013 yılı etkinliklerini 06.10.2012 tarihinde İş Kulelerinde düzenlediği bir toplantı ile katılımcılarına tanıttı.





















Dernek,  2012-2013 eğitim öğretim yılında gerçekleştireceği; gelenekselleşmiş Öykü Yarışması, Karikatür Yarışması, İhracatçılar Birliği Ulusal Mobilya Tasarım Yarışmalarına bu yıl bilim ve fotoğraf yarışmalarını da  ekleyerek yarışma sayısını beşe çıkardı.
Geçen yıl ikincisi Türkiye genelinde 284 okulun  katılımıyla düzenlenen ‘23 Nisan’a Merhaba’ etkinlikleri bu yıl Gaziantep’te uluslar arası katılım ile gerçekleşecek.
Dernek geçen yıl 40 uluslararası ve 18 Türk sanatçı işbirliğinde Edirne’den Samsun’a kadar ülke genelinde sürdürdüğü Atölye Çalışmalarında 5725 öğrenciye yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme fırsatı sundu. Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin hedefi bu yıl yapılacak etkinliklerle ülke geneline yayılmayı sürdürerek daha çok okul ve öğrenciye ulaşmak. 
Tüm bu gelişmelerin ve 2012-2013 etkinliklerinin anlatıldığı toplantıda, Dernekle işbirliğinde bulunan  ZTV, TRT, MCD, Doğan Egmont Yayıncılık, Aydın Doğan Vakfı, Tegev, TİKAD, OAİB, Pelit Pastaneleri gibi  kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketleri verildi.  
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)