adscode

YGS protestoları sürüyor! Öğrencileri dinleyen yok...

ÖSYM Başkanı dün (13 Nisan), YGS'ye giren adaylara bir mektup göndererek, sınavda şifre olduğunu kabul etti. Ancak, şifrenin 'sehven (yanlıklıkla)' yapıldığını belirten ÖSYM Başkanı Demir öğrencileri…

YGS protestoları sürüyor! Öğrencileri dinleyen yok...
Özel Eğitim

 

İnternet üzerinden örgütlenerek, protestolar düzenleyen öğrenciler, YGS'nin iptal edilmesini istediler. Eğitim-Sen Antalya şubesi de ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görevden alınması ve sürece bağımsız bir bilim kurulunun müdahil olması için imza kampanyası başlattı.

 

Vatandaşlar destek verdi

 

Diyarbakır-Silvan: Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, 'Herkese eşit, parasız, sınavsız, ana dilde eğitim' pankartı açarak, 'Susma haykır, sınava hayır', 'Şifreler bizi yıldırımaz', 'Yandaş ÖSYM istemiyoruz' sloganları atarak, Azizoğlu Caddesi üzerindeki bir dershane önüne geldi. Polis, protestocuların kaldırımdan yürümesine izin verirken, vatandaşlar da öğrencilere destek verdi. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Hamdiye Cesur, geçen yıl KPSS’de gündeme gelen kopya skandallarının bu senede YGS ile devam ettiğini söyledi. Açıklamanın ardından protestocular kitap yakıp dağıldı.

 

YGS'nin iptal edilmesini istediler

 

 Edirne: Yaklaşık 1000 lise öğrencisi, Saraçlar Caddesi'nde toplandı. Protestoya okul kıyafetleriyle katılan gelen öğrenciler sloganlar atarak YGS'nin iptal edilmesini istedi. Ellerinde 'Şifreli yayın başladı', 'Deneme tahtası değil, öğrenciyiz' yazılı dövizler taşıyan öğrencile adına konuşan Umutcan Özkayalar, sınav öncesi didik didik arandıklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Biz abes bir şey istemiyoruz, bu seneki YGS'den başlanmak üzere insanca yaşama hakkımızı istiyoruz. Eşitlik ve adalet istiyoruz. Şifre skandalını olan bu sınavında iptal edilmesini istiyoruz."

 

 Cuma günkü boykota davet ettiler

 

 Sivas: Çoğunluğunu liseli öğrencilerin oluşturduğu ve kendilerine 'YGS mağdurları' adını veren 150 kişilik öğrenci grubu Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesinde toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Ellerinde çeşitli pankart ve dövizler taşıyan öğrenciler, slogan atarak basın açıklamasını yapacakları kent meyadına geldi. Liseli öğrencilere veliler, üniversite öğrencileri ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Grup adına konuşan Burak Bolayır, liseli gençler olarak sınavın iptal olması için imza kampanyası başlatacaklarını belirtti. Bolayır, öğrencileri de cuma günü öğrenim gördükleri liselerde boykota davet etti.

 

Sorumluların bulunmasını istediler

 

 İzmir: Ödemiş İlçesi'nde Eğitim- Sen Başkanlığı'nca YGS sınavlarındaki şifre skandalını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Öğretmenevi önünde başlayıp Emniyet Müdürlüğü önüne kadar süren yürüşe çok sayıda lise öğrencisi ile Öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan liseli bir genç, sınavda yapılan haksızlıkların sona ermesini ve sorumluların bulunmasını istediklerini belirtti. Eğitim-Sen Ödemiş Şube Başkanı Tayfun Bengi ise şunları söyledi: "İflas ettiği ortaya çıkan rekabetçi, sınava dayalı ve dolayısıyla paralı eğitim uygulamalarını besleyen üniversiteye giriş sisteminden derhal vazgeçilmelidir." dedi.

 

 İmza kampanyası başlattılar

 

 Antalya: Şifre skandalı kesinleşen YGS için Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nce ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması ve sürece bağımsız bir bilim kurulunun müdahil olması için imza kampanyası başlatıldı. 13 Nisan'da başlatılan ve 22 Nisan'a kadar sürecek kampanyanın ilk yarım saatinde yaklaşık 300 kişi imza atarak destek verdi. Toplanan imzalar Başbakan Erdoğan'a gönderilecek. 1 milyon 700 bin öğrenci ve ailelerini daha fazla mağdur etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez kampanya ile ilgili şunları söyledi: "ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in görevden alınması, sürece bağımsız bir bilim kurulunun müdahil olması, savcılık incelemesinin hızlandırılması, YGS'nin yok sayılarak bu sürecin tek sınavla geçirilmesine ilişkin adımlar daha fazla zaman geçirmeden atılmalı, süreci daha da karmaşıklaştıran polemiklerden vazgeçilmelidir."

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)