adscode

Prof. Yarımağan: YGS iptal edilmeli!

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in, YGS’de şifreleme yapıldığı iddialarını ardı ardına yaptığı açıklamalarda reddetmesine rağmen öğrencilere gönderdiği mektupta “sehven yapıldı” diyerek kabul etmesi tepkiye yol…

Prof. Yarımağan: YGS iptal edilmeli!
Özel Eğitim

ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS’nin iptal edilmesini savunurken, Matematik Profesörü Ali Nesin ile Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Demir’in görevden alınmasını istedi. YÖK Genel Kurulu Üyesi Necmi Yüzbaşıoğlu ise iddialarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, “Demir, YÖK Genel Kurulu’nun son toplantısında durumun işgüzarlık ve acemilikten kaynaklandığını söyledi” dedi.

Demir’in gönderdiği mektuptaki ifadeleri değerlendiren Yarımağan, şifrelemede kullanıldığı öne sürülen “mod-medyan” tekniğinin YGS öncesinde bazı adayların eline geçtiği iddiasının “ortalıkta dolaştığını” anımsattı. Yarımağan, “Sınavın iptal olması gerekir. En ufak bir koku olduğunda, bu çok az kişiyi ilgilendirse de sınav artık iptal edilmeli” diye konuştu.

 

6 bin kız aday tesadüf değil

 

İstanbul’daki bazı okullarda yalnızca kız adayların YGS’ye katılmasını eleştiren Yarımağan, “ÖSYM, bu öğrencilerin sayısını açıklamalı. ÖSYM’nin geçmişten beri uyguladığı öncelik lise son sınıflardır. İkinci öncelik eski mezunlar içindeki kız adaylardadır. Tahmini rakamlara göre, 17 okulda 6 bine yakın adayın kız öğrencilerden oluşması kesinlikle mümkün değil” dedi.

YGS’deki şifre skandalını ortaya çıkaran isimlerden Artvinli dershane yöneticisi Fahri Akyüz ise “Bir iddiayı değil bir şüphe ve endişeyi dile getirdim. Bu sistem kullanılarak birilerinin kayırılmış olabileceği şüphesiyle söyledim. Eğer birileri kayırılmışsa sınavın iptal olup olmayacağına yargı karar verecek” dedi.

Demir’in istifa etmesi gerektiğini söyleyen Matematik Profesörü Ali Nesin de şöylededi:

“Bu had safhada bir beceriksizlik. Ayrıca tek bir şablon yok, bulunan başka şablonlar var. Bu da kuşkuları canlı tutuyor. ÖSYM’nin mektubu olumlu bir gelişme ama Demir’in bu fiyasko sonucunda istifa etmesi gerekir. Belki de yapılması gereken; Başbakan’ın bu istifayı kabul edip Demir’i bir sonraki sınava kadar vekil olarak atamasıdır.”

 

Kılıç: Görevden alınmalı

 

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da “1 milyon 700 bin öğrencimizi ve ailelerini daha fazla mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Demir’in görevden alınması, sürece bağımsız bir bilim kurulunun müdahil olması, savcılık incelemesinin hızlandırılması, YGS’nin yok sayılarak bu sürecin tek sınavla geçirilmesine ilişkin adımlar daha fazla zaman geçirmeden atılmalı, süreci daha da karmaşıklaştıran polemiklerden vazgeçilmelidir” dedi.

 

Demir, YÖK’e de “işgüzarlık” dedi

 

Anayasa profesörü ve YÖK Genel Kurulu Üyesi Necmi Yüzbaşıoğlu ise iddialarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, “Demir, YÖK Genel Kurulu’nun son toplantısında durumun işgüzarlık ve acemilikten kaynaklandığını söyledi. Kendisini eleştiren YÖK üyeleri de oldu. Önemli olan sınav güvenliğinin tehlikeye düşüp düşmediği. Bu şifrelemeyi, hazırlayanlar biliyorlar. Şifreye ulaşan başka kişiler var mı? Burası şüpheli” diye konuştu.

 Kaynak: Milliyet

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)