adscode

1.Ulusal Uzaktan Eğitim Çalıştayı, Muğla'da başladı....

Çalıştaya 25 üniversite, kurum ve sivil toplum örgütünü temsilen 80 kişi katılıyor...

1.Ulusal Uzaktan Eğitim Çalıştayı, Muğla'da başladı....
Özel Eğitim

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ve 21-22 Nisan 2011 tarihlerinde yapılacak olan çalıştay, Muğla Akyaka Yücelen Otelde başladı.

 Çalıştayın açılışında konuşan TBV Ankara temsilcisi Dr. Aydın Kolat, bilmeye olan istekle başlayan öğrenmenin toplumsal yaşamı şekillendirmede temel unsur olduğunu belirterek,''Teknolojinin gelişmesiyle öğrenme, e-öğrenme gibi farklı boyutlar kazanarak, günümüzde daha çok platformda ve daha sık tartışılmaya başlamıştır. 2004 yılından bu yana, iki yılda bir düzenlenen 'International Conference on Innovations in Learning for the Future' konferanslarında tüm dünyadan akdemisyen, araştırmacı, öğrenci ve ilgili bireyler arasında son gelişmeler akademik olarak tartışılmaktadır.'' dedi.

Bunun yanısıra, e-öğrenmeyle ilgili olarak, deneyimlerin paylaşıldığı, üniversite ve sektördeki sorunlara çözümlerin üretildiği, yeni başlayacak kurumlara ve şirketlere yol gösteren ulusal çapta bir platforma ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Kolat, ''Bu ihtiyaçtan hareketle, İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından uzaktan eğitimle ilgilenen üniversiteler, hizmetten yararlanan kurum ve şirketler, bu sektördeki üretici şirketlerle bu hizmetten yararlanacak bireysel kullanıcılar olmak üzere yaklaşık 80 kişi bir araya geldi. Çalıştayda, uzaktan eğitimin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılmasına yönelik yol haritaları çıkartılacak.'' diye konuştu.

     Kolat, çalıştaya 25 üniversite, 11 kurum, 4 sivil toplum kuruluşu ve 6 üniversite öğrencisi olmak üzere 80 kişinin katıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

     ''Çalıştayda, deneyimli ve henüz deneyim kazanmamış üniversite, kurum ve şirketlerin mevcut durumu analiz edilecek. Sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde tartışılacak; karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve alanın ihtiyaçlarının karşılanması için yapılması gerekenler belirlenecek. Paralel olarak yapılacak olan çalıştayların birinde 'üniversitelerdeki uzaktan eğitim' tartışılırken diğerinde 'kurum ve şirketlerde uzaktan eğitim' konuşulacak.''

     Açılışı TBV Ankara temsilcisi Dr. Aydın Kolat tarafından yapılan Çalıştayları İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sevinç Gülseçen ve TBD İstanbul Şubesi Başkanı Levent Karadağ'ın yönetecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)