adscode

AÇEV: 53 bin anne ve çocuğa eğitim verildi

Türkiye'de okul öncesi eğitim oranını yükseltmek ve yaygınlaştırmak amacıyla sürdürülen 'İlk Adım' projesi kapsamındaki 'Eğitici Eğitim Semineri'nin dördüncüsü Antalya'da başladı. 5 gün sürecek seminerde…

AÇEV: 53 bin anne ve çocuğa eğitim verildi
Özel Eğitim

 

Türkiye Vodafone Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen seminerlere çeşitli illerden gelen 119 ana sınıfı öğretmeni katılıyor. Seminerlerde, öğretmenlere, okul öncesi eğitim kalitesinin artırılması, fiziksel ortam yönetimi, okul öncesi eğitim ve aile katılımı gibi temel konularda eğitimler verilecek.

 

Üç çocuktan biri okul öncesi eğitim alabiliyor

 

Seminerin açılışında konuşan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Türkiye'de imkansızlıklar ve bilinç eksikliği nedeni ile 3 kişiden birinin okul öncesi eğitim alabildiğini söyledi. Antalya'da başlatılan ve 5 gün sürecek olan seminerlerde öğretmenlerin, alanlarında daha donanımlı hale gelmeleri ve uygulamalarını bire bir etkileyecek bilgi ve beceriler kazanmalarını sağlayarak çocukların okul öncesi eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Süel sözlerini şöyle sürdürdü: "AÇEV eğitimcileri, akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek seminerlerde, öğretmenlerimizin çocuklara ve ebeveynlere yaklaşım tarzı, temel iletişim tekniklerinin önemi, fiziksel ortam yönetimi, okul öncesi eğitim ve aile katılımı, çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimi, çocuğun sosyal ve duygusal değişimi gibi temel konularda eğitimler verilecek. Bu projenin en önemli farkı, 360 derece bilinçlendirmek ve eğitim amacı güdülmesidir."

 

53 bin anne ve çocuğa eğitim verildi

 

AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel, Türkiye Vodafone Vakfı ile 2007'den bu yana gerçekleştirdikleri çeşitli projelerde toplam 53 bin anne ve çocuğa eğitim verdiklerini söyledi. Vakıf ile sürdürülen işbirliğini, okul öncesi eğitimin tüm boyutlarını da içerecek şekilde "İlk Adım" projesinde topladıklarını belirten Göksel, projeye Milli Eğitim Bakanlığı'nın da katılımıyla kamu-özel sektör-STK işbirliğine güzel bir örnek oluşturduklarına dikkat çekti. İlk Adım projesi kapsamında 'Eğitici Eğitim Semineri' programının üçüncüsünü Antalya'da başlattıklarını vurgulayan Göksel, projeye bu yıl Adıyaman, Çorum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kastamonu, Kars, Kayseri, Şırnak, Tekirdağ ve Zonguldak olmak üzere 11 ilin dahil edildiğini bildirdi. Ve bu yıl çeşitli illerden gelen 119 ana sınıfı öğretmeninin eğitimlere katıldığını açıkladı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)