adscode

Çevre Koleji, BM İklim Değişikliği Konferansına Davet Edildi

Çevre Koleji Proje Geliştirme Kulübü öğrencileri, uluslararası Volvo Adventure Yarışması için geliştirdiği “Glassful Of Life” projesiyle Dünya finalinde ülkemizi temsil ederek jüri özel ödülü kazandı.…

Çevre Koleji, BM İklim Değişikliği Konferansına Davet Edildi
Özel Eğitim
Çevre Koleji Proje Geliştirme Kulübü öğrencileri Volvo Adventure Yarışması’na Türkiye’den başvuran okullar arasından 1. seçilerek “Glassful Of Life” projesiyle dünya finalinde ülkemizi temsil etti. İsveç-Goteborg’ta gerçekleştirilen Volvo Adventure Dünya finaline katılan 10 proje arasından 4. seçilerek ülkemizi gururlandıran öğrencilerin heyecanları, jüri özel ödülüyle ikiye katlandı.
Bisfenol A içeren plastik şişelerin sağlığa ve çevreye verdiği zararları ve cam şişenin çok iyi bir alternatif olduğu mesajını Dünya’ya duyurmayı hedefleyen Çevre Koleji öğrencileri, Katar’da 26 Kasım-7 Aralık’ta gerçekleştirilecek Gelecek Birleşmiş Millletler İklim Değişikliği Çerçeve Konferansı’na katılarak ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.
Plastik şişede tüketilen suyun zararları konusunda kapsamlı bir anket çalışması gerçekleştiren öğrenciler, konuyla ilgili Glassful Of Life projesi ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hasan Aydın’ın desteğiyle, plastik şişeler yerine hiçbir kimyasal madde içermeyen cam şişede su kullanımını arttırma kampanyası ile dikkat çekti.
Bisfenol A maddesinin zararlı olduğu ve plastik maddesinin çevreye zararlı olduğunu içeren bir sunumla Glassful Of Life projesinin uygulanması aşamasında da aktif olarak yer alan Çevre Koleji Proje Geliştirme Kulübü öğrencileri, su satışının okul kantininde cam şişe ile gerçekleştirilmesi konusunda yönetime başvurarak, uygulamanın başlatılmasına ön ayak oldular.
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)