adscode

FMV Işık Okulları, Dünya Uzay Haftası’nı Kutluyor

FMV Işık Okulları, yeni eğitim-öğretim döneminde ‘Öğrenmenin Sonu Yok’ konseptiyle altını çizdiği, merak etme, soru sorma ve öğrenme odaklı eğitim anlayışını Dünya Uzay Haftası dolayısıyla düzenlenen…

FMV Işık Okulları, Dünya Uzay Haftası’nı Kutluyor
Özel Eğitim
‘Uzayın sonu yok, öğrenmenin sonu yok’
Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 4-10 Ekim haftasında tüm dünyada kutlanan Dünya Uzay Haftası boyunca FMV Işık Okulları Planeteryumu okulların ziyaretine açık olacak. 
FMV Işık Okulları ‘Uzayın sonu yok, öğrenmenin sonu yok’ sloganıyla Dünya Uzay Haftası’nı kutluyor. Öğrencilere gökyüzünü göstererek tanıtmak ve bilime olan ilgiyi arttırmak amacıyla etkinliklerini yıl boyunca ücretsiz olarak gerçekleştiren FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü’ndeki Planeteryum, Dünya Uzay Haftası’nda tüm okulların ziyaretine açık olacak.
Dünya Uzay Haftası boyunca, Planetaryum’u Işık Okulları öğrencilerinin yanı sıra, çevre okullardan öğrenciler de ziyaret edebilecek ve uzayın düşündüğümüzden de yakın olduğuna tanık olacak.
Planeteryum’u ziyaret edenler yıldız kümeleri, güneş sistemi, gezegenler ve güneş sisteminin diğer üyeleri hakkında merak ettikleri pek çok sorunun cevabını burada bulacak. Ayrıca, Işık Okulları’nda Uzay Haftası kapsamında söyleşiler de düzenlenecek. Uzayın bilinmeyenleri hakkında bilgi almak isteyen herkes bu etkinliklerden ücretsiz yararlanabilecek.
FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü’nde yer alan 50 metrekarelik alanda, 7 metre çaplı kubbesiylegösteri amaçlı ve ders mekanı olarak kullanılan Planeteryum, dijital ses sistemi donanımlı. 
Dünya Uzay Haftası 1999’dan bu yana kutlanıyor
1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Uzay Haftası insanlığın uzaya doğru açılmasında dönüm noktaları olan iki önemli olaya işaret ediyor. Bu olaylardan ilki 4 Ekim 1957’de  Dünya’nın ilk yapay uydusu SPUTNIK I'in uzaya fırlatılması ve böylece uzay keşfinin yollarının açılması, ikincisi ise 10 Ekim 1967’de "Uzay "Ay ve Gök Cisimleri Dahil Uzayın Keşfi ve Kullanımı için Devletlerin Faaliyetlerini Düzenleyen İlkeler Antlaşması'nın" yürürlüğe girmesi. 

www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)