adscode

Öğrenci Velileri 4+4+4'e Destek Vermiyor!

Eğitim-İş, 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasası’nın uygulama sonuçlarına ilişkin 32 ilde 884 öğrenci velisiyle görüşerek anket çalışması yaptı.

Öğrenci Velileri 4+4+4'e Destek Vermiyor!
Özel Eğitim



Ankete katılan velilerin yüzde 85’inden fazlası 4+4+4 eğitim modelinin, Türk eğitim sistemine uygun olmadığını, yüzde 89’u 4+4+4 eğitim modeline destek vermediğini belirtti. Velilerin yüzde 45’i, 4+4+4 eğitim modelinin ideolojik bir uygulama olduğu yanıtını verirken, yüzde 78.7’ si Milli Eğitim Bakanlığı’na güvenmediğini yüzde 75’i Milli Eğitim Bakanı’na güvenmediğini ifade etti.
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim-İş’in 32 ilde 884 veli ile yapmış olduğu, “4+4+4 Eğitim Sistemine İlişkin Veli Görüşleri” konulu araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Eğitim-İş’in, 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasası’nın neler getirdiği, hangi amaçlarla çıkarıldığı ve ne gibi sorunlara yol açacağı hususlarında ciddi çalışmalar yaparak çeşitli raporlar hazırladığını söyleyen Demir, “Yine bu süreçte sözkonusu yasanın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmemesi konusunda da birçok eylemlilik gerçekleştirdik. Yasa, eğitim gibi ülkenin geleceğini ve tüm bireylerini ilgilendiren bir konuda yapılması gereken uzlaşı ve demokratik katılım yaklaşımı ile paydaşlarca benimsenmeden, bilimsel araştırma ve geliştirme (AR-GE) veri ve bulgularını içermeden, halkın tam, doğru, anlaşılır nitelikte bilgilendirilmesi sağlanmadan apar topar hayata geçirilmiştir” dedi.

www.egitimajansi.com



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)