adscode

Otistik Çocuklar İçin Önce Eğitmenler Eğitildi

İzmir Üniversitesi ve ODER işbirliğinde, Otistik çocuklara sporla sağlık kazandırmaya yönelik projenin ilk ayağında beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler, Otizmli çocuklarla çalışmanın inceliklerini…

Otistik Çocuklar İçin Önce Eğitmenler Eğitildi
Özel Eğitim

  

Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile işbirliği sonucu Otizmli çocuklara sporla sağlık kazandırmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi işe eğitmenleri eğiterek başladı. İzmir Üniversitesi sponsorluğunda ODER tarafından Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda düzenlenen eğitimde 15 beden eğitimi öğretmeni ve antrenör sertifika almaya hak kazandı.

 

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne bağlı Sporda Psikososyal Alanlar Anabilim Dalında 2008 yılından bu yana Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarını sürdüren Dr. Mehmet Ata Öztürk’ün hazırladığı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Yeşim Gökgöz’ün yardımcı olduğu “Otizm Spektrumundaki Bireylere Yönelik Spor Etkinlikleri Eğitimi ve Atölye Çalışması” ilk gün teorik, ikinci gün ise pratik olarak gerçekleştirildi. Gürcan Ulucan Spor Tesisi’nde Otistik çocuklar ile uygulamalı olarak yapılan çalışma sırasında ODER yönetimi ve spor koordinatörleri de hazır bulundu.

 

Eğitmen sayısı yetersiz

Otistik çocuklar ile çalışma yapacak eğitmenlerin sayısının Türkiye’de yetersiz olması nedeni ile büyük sıkıntı yaşandığını sertifika töreninde dile getiren Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Güngör, “Otistik ve engelli çocukların sporla sağlık kazanmalarına ilişkin İzmir Üniversitesi ile birlikte yola çıktığımız projeye çok önemli bir eğitimi gerçekleştirerek başladık. Otistik çocuklara sporla sağlık kazandırılabilir ancak bu eğitimi verebilecek spor eğitmenleri varsa. Türkiye genelinde bu konuda çok daha fazla eğitmene ve eğitime ihtiyaç var. 15 eğitmenimiz ile Otistik çocuklarımızın çalışmalarının gayet uyumlu süreceğini gördüğümüz için çok mutluyuz” dedi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)