adscode

TEGV İle Güçlerini Birleştirdi 90 Bin Çocuğa Okumayı Sevdirdi

TEGV ile sürdürdüğü 'Okuyorum Oynuyorum'la 90 bin çocuğa ulaşan Yapı Kredi, bu projeyle çocukların okuma ve dinleme zevki kazanmasına, bilimsel, yapıcı ve yaratıcı eleştiri yolları edinmelerine yardımcı…

TEGV İle Güçlerini Birleştirdi 90 Bin Çocuğa Okumayı Sevdirdi
Özel Eğitim

Eğitimden çevreye sanattan tarihe kadar pek çok alanda kurumsal sosyal sorumluluk projelerine imza atan Yapı Kredi, 2006 yılından beri Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı ile sürdürdüğü 'Okuyorum Oynuyorum'la 90 bin çocuğa ulaştı. Yıl sonu itibarıyla 100 bin çocuğa ulaşmak istediklerini söyleyen Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan ile Yapı Kredi'nin sosyal sorumluluk projelerini konuştuk...

l 'Okuyorum Oynuyorum'dan bahsederek başlayalım... Çok geniş katılımlı bir proje. Detaylarınan bahseder misiniz?
Bu projeyi 2006 yılından beri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Çocuklara okuma ve dinleme zevki kazandırmayı; onların bilimsel, eleştirici, yapıcı ve yaratıcı düşünme yolları edinmelerine yardımcı olmayı; onlara kütüphane/kitaplık kültürü edindirmeyi ve belirli bir konu çerçevesinde konuşma, tartışma becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. 

7-11 YAŞ ARASI İÇİN
l Proje nasıl ilerliyor?
Okuyorum - Oynuyorum projesi kapsamında etkinlikler önceden belirlenmiş bir programa göre TEGV gönüllüleri tarafından gerçekleştiriliyor.  Bu program 7-11 yaş grubu çocukların okuma becerilerini geliştirmek amacıyla her düzey için seçilmiş 8 ayrı öyküden ve bu öyküleri anlamaya yönelik çalışmalardan oluşan, özel tasarlanmış okuma odalarında uygulanıyor. Okuyorum Oynuyorum eğitimleri, TEGV'in Türkiye çapındaki eğitim parkı ve öğretim birimlerinde devam ediyor.

HEDEF 100 BİN ÇOCUK
l Bu projeyle kaç çocuğa ulaştınız? Hedef ne?
Bugün 90 bin çocuk/etkinlik sayısına ulaştığımız projede, 2012 yılı sonunda 100 bin çocuk/etkinlik sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.

l Eğitimle ilgili başka projeniz var mı?
Son yıllarda eğitim alanında yaptığımız en önemli çalışmalardan bir diğeri ise, 2009 yılında açılışı gerçekleştirilen Yapı Kredi Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. Kocaeli Çayırova'da açılan okulumuzda bugün Yiyecek İçecek, Fotoğraf Grafik, Bilişim, Çocuk Gelişimi ve Giyim Teknolojisi bölümlerinde toplam 450 öğrenci eğitim görüyor.

Afife Ödülleri 16'ncı yılına giriyor
l MAYIS ayında başlayan geri dönüşüm kampanyası sayesinde 282.360 kg kağıt, 783 kg plastik, 744 kg cam ve 281 kg metal atık atık merkezlerine teslim edildi. Toplamda 17 bine yakın ağacı kesilmekten kurtarmış olduk. 
l ENGELLİLERE yönelik hizmetleri, geçtiğimiz yıl 'Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü' kazandırdı. 
l TÜRKİYE'nin ilk Müslüman kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale anısına düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'ni Haldun Dormen'in danışmanlığıyla 1997 yılından bu yana sürdürüyoruz.

9 bin yıllık tarihi gün ışığına çıkarıyor
YAPI Kredi olarak 1997 yılından bu yana Konya'nın Çumra İlçesi yakınlarındaki, 9 bin yıl öncenin sırlarını barındıran, Çatalhöyük arkeolojik kazılarının ana sponsorları arasında yer alıyoruz.  Her yıl Haziran - Eylül ayları arasında gerçekleştirilen kazı çalışmalarının başkanlığını aynı zamanda İngiliz Arkeoloji Enstitüsü Başkanı olan Ian Hodder yapıyor. Çatalhöyük kazılarında her yıl insanlık tarihine ışık tutan bulgular ortaya çıkarılıyor.

 

Akşam


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)