adscode

WISE 2012 Zirvesi 13 Kasım’da Başlıyor

100’den fazla ülkeden, aralarında eğitim düşünürleri, hükümet ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, iş dünyasının liderleri ve girişimcilerin olduğu 1000’i aşkın katılımcının katılımı ile Katar’ın başkenti…

WISE 2012 Zirvesi 13 Kasım’da Başlıyor
Etkinlikler

Eğitim alanında toplumsal dönüşüme imza atan yenilikçi eğitim projelerini tanıtmak amacıyla bu yıl 13-15 Kasım tarihleri arasında dördüncüsü gerçekleştirilecek olan WISE 2012 Zirvesi’nde çok sayıda tebliğ sunulacak. Eğitim alanında yenilikçi yaklaşımların değerlendirileceği panellerin yer alacağı Zirve’de, tartışma oturumlarında katılımcılar interaktif bir şekilde eğitim konusunu ele alacak. 

WISE 2012 Etkinlik Programı:1.Gün / 13 Kasım 2012, Salı  Tebliğ:2012 WISE Eğitim Ödülü Sahibi’nin Duyurulması 
Tartışmalar: o Yeteneklerin İhtiyaçlarla Buluşması Dr. Michael Trucano (Dünya Bankası), Dr. Mona Mourshed (McKinsey & Company)o Eğitim ve Spor Sir Philip Craven (Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı), Hassan Abdullah Al-Thawadi (Katar 2022 Yüksek Komitesi Genel Sekreteri) 
Özel Oturum: Jon Snow (Oturum Yöneticisi - Gazeteci), Sir Fazle Abed (2011 WISE Eğitim Ödülü Sahibi, BRAC-Bangladeş Kırsal İlerleme Komitesi Kurucusu ve Başkanı, Arne Carlsen (UNESCO Yaşam Boyu Öğrenim Enstitüsü), Ponce Ernest Samaniego (Outliers)
2. Gün / 14 Kasım 2012, Çarşamba  Tebliğ: 61 milyon çocuğun okullu olmasında güçlü ve pratik adımların atılacağı yeni eğitim inisiyatifi Sheikha Moza bint Nasser (Katar Vakfı Başkanı) 
Tartışmalar:o Erken Çocukluk EğitimiDr. Bruno della Chiesa (Harvard Eğitim Enstitüsü), Prof. Colin Blakemore (Oxford Üniversitesi), Ky Samphy (Krousar Yoeung), J. Leonardo Yanez (Bernard van Leer Vakfı) o Uzak Yerleşim Erişim Sağlamak Freda Wolfenden (Open University), Saul Nassé (BBC Eğitim), Safiqul Islam (The Bangladesh Rural Advancement Committee – Bangladeş Kırsal İlerleme Komitesi) 3. Gün / 15 Kasım 2012, Perşembe Özel Oturum:o Öğrenen Bir Dünya Yaratmak Jon Snow (Gazeteci), Prof. Roberto Carneiro (Portuguese Catholic Üniversitesi Toplum ve Kültür Araştırma Merkezi) 
Tartışmalar:o Yeni Bağlar KurmakDr. Geoff Mulgan (İngiltere Bilim, Teknoloji ve Sanat için Ulusal Vakfı Başkanı), Dr. François Taddei (Paris Descartes Üniversitesi Araştırma ve Disiplinlerarası Çalışmalar Merkezi), Gwang-Jo Kim (UNESCO Asya ve Pasifik Bölgesel Eğitim Bürosu) 
Kapanış:Dr. Sheikh Abdulla bin Ali Al-Thani (WISE Başkanı, WISE Ödülleri Jüri Başkanı, Katar Vakfı) 

www.eğitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)