adscode

Başbakan Erdoğan'ın Yanıtlaması İstemiyle Hazırlanan Soru Önergesi

İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Atila KAYA tarafından "28 Şubat Müdahalesi ve 27 Nisan e-muhtırası" ile ilgili olarak Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın cevaplaması…

Başbakan Erdoğan'ın Yanıtlaması İstemiyle Hazırlanan Soru Önergesi
Haberler

Ülkemizde Demokrasiye Müdahale Eden Tüm Darbe ve Muhtıra ile Demokrasiyi İşlevsiz Kılan Diğer Bütün Girişim ve Süreçlerin Tüm Boyutları ile Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Başkanlığına

 

 

 

Komisyonumuzun yazılı olarak bilgisine başvuracağı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tarafımızdan sorulan sorular aşağıda sıralanmıştır.

Bilgilerinize sunarım.

 

                                                                                                                      Atila KAYA

                                                                                                                İstanbul Milletvekili

 

 

 

 

 

    1- 2003 yılında, bugün yargı konusu olan (Ergenekon vs.)  müdahale girişimleri iddialarının önünüze geldiği basında yer aldı. Sizde yalanlamadınız. Başbakan olarak gereğini neden yapmadınız?

 

    2- Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı olarak; Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı ile Dolmabahçe Sarayı’nda bir görüşme yaptınız. Siz bu görüşmenin içeriğinin kendinizle birlikte mezara gideceğini beyan ettiniz. Genelkurmay Başkanı’da bu durumu teyid etmiştir. Her ikiniz de makamlarınızı temsilen yaptığınız görüşmenin içeriğini, konumlarınızla ilgisizmiş gibi değerlendirip kişisel sırmışcasına kendinize saklamaya hakkınız olduğuna inanıyor musunuz? Yoksa, böyle düşünmemekle birlikte, bu sonucu göze almak zorunda olduğunuzu mu düşünüyor sunuz? Eğer böyle düşünmüyorsanız bu görüşmenin içeriğini açıklar mısınız?

 

    3- 27 Nisan e-muhtırası metni içerisinde “Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerekir.” şeklinde içinde yaptırım ifadesi bulunan bir metne, neden muhtıra değil dediniz? Bu ifadeleri bir müdahale olarak görmüyorsanız, nasıl değerlendiriyor sunuz?

 

   4- Şevket Kazan’ın, 28 Şubat Alt Komisyonu önünde “28 Şubat müdahalesi Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü açan bir darbedir” yorumuna ne diyor sunuz?

 

   5-1995-1997 yılları arasında ABD yetkilileri ile hem ülke içinde hem ülke dışında görüşmeleriniz olmuş mudur?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)